Български език за 5. клас (печатен)

Български език за 5. клас (печатен)

Каталожен №: 280070

Издателство: БГ Учебник

Автори: Иван Инев, Павлина Върбанова, Петя Маркова

ISBN: 978-619-187-012-7

Страници: 160

Очаквайте скоро!

Описание на артикула:

Учебникът е най-важната част от учебния комплект по български език за 5. клас на издателство „БГ Учебник“. Той е разработен по новата учебна програма, утвърдена със Заповед № РД 09-1857 от 17.12.2015 г. на министъра на образованието и науката, и включва още:

  • работни листове (учебна тетрадка);
  • книга за учителя;
  • ламинирани таблици;
  • мултимедиен самоучител.

В учебника са разработени всички теми от учебното съдържание и са включени предвидените в програмата езикови категории, които са разяснени на достъпен за петокласниците език. Новите понятия се извличат от начален текст, което дава възможност учениците да бъдат максимално активни и сами да откриват езиковите явления. Основната информация е представена в карета и таблици, за да бъде по-лесно осмислена и овладяна. Интересните илюстрации подпомагат визуално възприемането на учебния материал и внасят забавен елемент в уроците.

Всяка урочна статия е разположена на разтвор и е последвана от задачи за упражнение, разположени също на разтвор. Това улеснява работата на учителите и учениците. Освен основните урочни статии, в учебника са включени задачи за начален преговор и обобщителни упражнения към всеки раздел, които са съчетани с текст за четене с разбиране.

Нагоре