Български език за 7 клас

Български език за 7 клас

Каталожен №: G70012

Издателство: Анубис

Автори: Петя Костадинова, Капка Велинова

ISBN: 978-954-426-782-7

Страници: 128

В наличност!
Цена нов: 
21,33 лв.
Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула:

Учебникът е предназначен за обучение в часовете за задължителна подготовка и е изцяло съобразен с учебната програма. Представя на разбираем и достъпен език уроци за нови знания, упражнения, текущ контрол и обобщения, проверка на знанията, годишен преговор. Текстовете са прецизно подбрани така, че да бъдат близки до интересите на ученика. Всяка урочна статия е структурирана в няколко основни рубрики:

Да си припомним подготвя възприемането на новите знания на базата на вече изучен материал.

Сега ще научите набелязва основните знания, които ще се усвоят в часа.

Да прочетем заедно предлага въпроси, които се задават към текстове от изучавани литературни произведения и текстове с подходяща за възрастта на учениците тематика. Отговорите на въпросите по непосредствен начин довеждат до разкриване същността на предвидените по програмата понятия.

Да се упражняваме затвърдява в практическа работа получените нови знания. Упражненията са разнообразни, подбрани с различна сложност и напълно обезпечават работата на учителя.

Да запомним помага на учениците да усвоят особеностите на правописа и пунктуацията. Така те получават практически умения да се справят вярно с написването на различни видове текст.


За улеснение на ученика и учителя в края на учебника са обособени специални приложения с обобщителни таблици, свързани с водещи теми от учебното съдържание.

 

 

Нагоре