Entre Dos Mundos - Учебник по испански език за 9 клас

Entre Dos Mundos - Учебник по испански език за 9 клас

Каталожен №: G170376

Издателство: Просвета

Автори: Мариана Манолова, Ирина Аламанова

ISBN: 978-954-012-454-4

Година: 2011

Страници: 176

В наличност!
Цена нов: 
29,00 лв.
Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула:

Новият учебен комплект на издателство „Просвета“ за 9. клас по испански език „Entre dos mundos“ е продължение на „Encuentros“ – системата по испански език за 8. клас интензивно обучение, одобрен от МОМН. Съобразен ие с програмата за 9. клас интензивно обучение и със спецификата на чуждоезиковото обучение в контекста на българската образователна система. Системата „Entre dos mundos“ се състои от учебник, работна тетрадка и книга за учителя на аудиодиск, която съдържа всички текстове и песни за слушане.

Учебникът е разработен в съответствие с утвърдената от МОМН учебна програма по испански език за 9. клас и е ориентиран последователно към принципите на Общата европейска езикова рамка. Учебният материал е организиран в 16 тематични модула. Всеки модул е ясно структуриран и цели развиване на езиковите знания и умения. Овладяването и усъвършенстването на слушането, четенето, говоренето и писането се осъществява в комуникативни ситуации, близки до реалните. Учебните материали разширяват знанията за испаноезичния свят в различните му аспекти. Водеща функция имат хронологията и поетапното опознаване на културата на Латинска Америка и Испания. Използваните автентични текстове са интересни и мотивиращи за учениците. Усвоените понятийни и социокултурни знания и речеви умения от различни тематични области могат да бъдат прилагани и в учебната дейност, и в реални всекидневни ситуации. Лексикалните и граматическите задачи разширяват и систематизират знанията на учениците с цел коректна употреба на езиковите структури на по-високо ниво. Подборът на продуктивните задачи е насочен към създаване на умения за структуриране на различни типове писмени и устни текстове и на съобразен с комуникативната ситуация изказ.
Работната тетрадка съдържа разнообразни задачи и упражнения за повторение и задълбочаване на лексическия и граматическия материал.

 

Нагоре