Информационни технологии за 7 клас + диск

Информационни технологии за 7 клас + диск

Каталожен №: G70189

Издателство: Анубис

Автори: Елиза Стефанова, Павел Бойчев, Евгения Ковачева, Николина Николова, Евгения Сендова

ISBN: 978-954-426-737-7

Страници: 116

В наличност!
Цена нов: 
8,60 лв.
Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула:

Учебното помагало "ТИ и ИТ" е предназначено за задължителна подготовка по информационни технологии за 7. клас и е одобрено от МОН. То наследява и надгражда основните идеи, подходи и стратегии, реализирани в учебните помомагала по ИТ за 5. и 6. клас. Учениците изграждат и затвърдяват както технологични умения, така и умения с непреходна актуалност. Това става в контекста на проекти, обхаващащи различни общокултурни и научни области – математика, информатика, история, изобразително изкуство, археология, литература, биология, естествени езици.


Дидактичните сценарии на всички уроци съдържат задачи-предизвикателства, в които като червена нишка преминава идеята за кодирането. За да открият ключовете към загадките, учениците ще овладеят нови технологични умения и ще ги приложат в редица важни дейности: компютърно моделиране на старинни находки, кодиране и декодиране на съобщения, представяне на резултатите пред публика. При разработването на проектите учениците ще подобрят уменията си и за работа в екип. Възприемането на понятията от учебната програма се преплитат по естествен начин с изграждането на ключови умения на граждани на общество, основаващо се на информация, знания и творчество, които показват смисъла от усвояването на конкретни технологии.


Придобитата по този начин култура е залог за успешното използване на ИТ не като самоцел, а като средство за изразяване на идеи. Тази методология отразява най-съвременните тенденции в областта на ИТ и е резултат от работата на авторите в рамките на редица международни образователни проекти. На компактдиска можете да намерите не само разглежданите в помагалото примери, но и всички компютърни приложения за тримерна визуализация, които са оригинална българска разработка на Павел Бойчев в рамките на проекта DALEST.

 

 

 

Нагоре