Решения на задачи по органична химия за кандидат-студенти - Втора част

Решения на задачи по органична химия за кандидат-студенти - Втора част

Каталожен №: G130106

Издателство: Регалия 6

Автори: Петър Шаров, Мариан Николов, Цонка Цанова, Радка Георгиева-Николова, Сийка Берова, Иван Иванов

ISBN: 978-954-745-232-9

Година: 2017

Страници: 160

В наличност!
Цена нов: 
12,00 лв.
Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула:

Дванадесетото преработено издание на книгата "Решения на задачи по органична химия".

Излиза в две части и е предназначена за самостоятелна подготовка на кандидат-студентите по медицина, стоматология и фармация в Медицинския университет, София. Тя е ценно помагало, необходимо за успешно представяне на кандидат-студентите на писмения изпит по химия. В книгата са представени схематично варианти за бързо и лесно решение на всяка отделна задача по органична химия. 

Трябва да се има предвид, че за отлична оценка на конкурсния изпит не е достатъчно буквалното възпроизвеждане на представените варианти за решения. Очаква се кандидат-студентът да дава необходимите определения и разяснения на съответните места, както и да обяснява на всеки етап от решението вида на съответната химична реакция и защо тя протича точно по този, а не по друг начин. Стимулира се намирането и на други варианти за решения на логическите задачи. 

Решените задачи могат да бъдат успешно използвани и за самообучение от учениците в средния курс. Книгата ще бъде полезна също за учителите и за учениците, които проявяват изявен интерес към органичната химия.

Условията са публикувани в "Сборник задачи за кандидатстудентски изпит по химия 2017 г.", издание на Ректората на МУ, София.

Нагоре