10 теста по българска история

10 теста по българска история

Каталожен №: G130236

Издателство: Грамма

Автори: Пенка Константинова

ISBN: 978-954-880-589-6

Година: 2008

Страници: 48

В наличност!
Цена нов: 
5,00 лв.
Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула:

Целта на настоящото издание е да подпомогне самоподготовката по българска история на учениците в училище и преди всичко за кандидатстудентските изпити в българските висши учебни заведения.
Предложените примерни тестове дават възможност за качествена проверка на знанията за основните периоди от развитието на българския народ и държава. Включените задачи моделират у учениците стремеж към трайно овладяване на хронологията и основните исторически понятия. Те са съобразени с формата на кандидатстудентските изпити по история, като същевременно позволяват гъвкавост и адаптивност според критериите на всеки ВУЗ. Верните отговори са най-краткият път към откриване и систематизиране на индивидуалните грешки, а постигнатият резултат дава реална представа за нивото на подготовка на ученика. Тестовите задачи мотивират допълнителната работа за овладяване на новите знания.
Приложенията по един систематизиран начин припомнят основните събития от историята на българския народ и държава. Включена е също богата информация по отношение на съществуващата изворова база и историографските изследвания на българската история.

Нагоре