Математика за 7 клас

Математика за 7 клас

Каталожен №: G70032

Издателство: Просвета

Автори: Станислава Петкова, Юлия Нинова, Снежинка Матакиева

ISBN: 978-954-012-863-4

Година: 2014

Страници: 256

В наличност!
Цена нов: 
17,33 лв.
Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула:

Утвърдената „Математика за 7. клас” излиза в първо, преработено издание. Учебникът е осъвременен и е съобразен с препоръките на изявени учители по математика. Намален е обемът на теорията и е увеличен броят на задачите с пряко приложение на понятията и теоремите. В преработеното издание са добавени задачи със свободен отговор в съответствие с новия формат за национално външно оценяване.
На много места е предоставена възможност на учителя и на учениците сами да създават хипотези и да ги проверяват или опровергават практически.
Всяка тема завършва с обобщаващ урок, тестови задачи и два варианта за самостоятелен контрол. В обобщаващите уроци са включени разнообразни практико-приложни задачи.
Геометричният материал, свързан с еднакви триъгълници и с видовете успоредници, е разработен в голяма степен на основата на реално съществуващи обекти от заобикалящата ни действителност, което е присъщо за задачите, използвани в много международни изследвания от типа на „PISA”.
В учебника за 7. клас продължават рубриките „Знаете ли, че?”, „Нови понятия”, „Примерни решения на ученик” и „Зрителна измама”.

Учебникът е съобразен с новите правила за правопис и пунктуация.

Нагоре