Тестове по история и цивилизация за държавен зрелостен изпит

Тестове по история и цивилизация за държавен зрелостен изпит

Каталожен №: G130127

Издателство: Летера

Автори: Пенка Константинова

ISBN: 978-954-516-629-7

Страници: 194

В наличност!
Цена нов: 
14,00 лв.
Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула:

Предложените тестове по история са предназначени за подготовка и самоподготовка на учениците, на които предстоят държавни зрелостни изпити.

Тестовите задачи обхващат учебния материал за Х и ХІ клас, включен в програмата за задължителна подготовка по история и цивилизация.

Изданието предлага също практически указания за създаване на отговор на исторически въпрос, както и подробна технология за анализ на исторически извор. Поместените примерни разработки на компоненти от ДЗИ по история и цивилизация допринасят за ефективната подготовка на гимназистите. Включените примерни варианти съдържат помощни въпроси, насочващи разсъжденията на учениците към зададения проблем и улесняващи самостоятелната им работа с тестовете.

Приложенията в края на изданието включват подробни хронологични таблици на историческите факти от българското минало и тематичен речник с исторически термини и понятия. Включена е информация за изворовата база и направените историографски изследвания върху българската история.
Тестовете ще са полезни и за всички, които желаят да проверят или задълбочат знанията си за историческото минало на България и света.

Нагоре