Прочети, разбери, пресъздай - Учебно помагало по български език за избираемите учебни часове в 8. клас (по новата програма)

Прочети, разбери, пресъздай - Учебно помагало по български език за избираемите учебни часове в 8. клас (по новата програма)

Каталожен №: G300015

Издателство: Анубис

Автори: Димка Димитрова

ISBN: 978-619-215-164-5

Година: 2017

Страници: 100

В наличност!
Цена нов: 
6,00 лв.

Описание на артикула:

Да познаваме стилистичните възможности на българския език практически, а не само „на книга” – такава е целта на помагалото, с което ви предстои да работите. То е част от поредицата „Прочети, разбери, пресъздай“ и следва модела, вече познат от 5., 6. и 7. клас. Предназначено е за всички осмокласници, които искат да познават родния език и да говорят и пишат с лекота както във всекидневието си, така и в официална обстановка. Подборът на темите предполага затвърдяване на наученото и прилагане на езиковите знания и умения в различни комуникативни ситуации.

Помагалото предлага:
- разнообразни езикови въпроси и задачи за възприемане и обработване на информация от текстове, принадлежащи към различни функционални стилове 
- упражнения за правопис и пунктуация с различна степен на трудност 
- насоки за развиване и прилагане на творческите идеи при редактиране и създаване на текст 
- ясни алгоритми за самостоятелна работа и работа в клас 
- насоки за подготовка на публично изказване 
- основни правила при електронно общуване 

Помагалото е съобразено с учебната програма и допълва и разнообразява успешно работата с всички действащи учебници по български език за 8. клас.

Нагоре