Росинка - Учебна тетрадка по руски език за 8 клас

Росинка - Учебна тетрадка по руски език за 8 клас

Каталожен №: G170512

Издателство: Булвест 2000

Автори: Лиляна Изворска, Галина Лилова, Евелина Цанева

ISBN: 978-954-180-707-1

Страници: 56

В наличност!
Цена нов: 
4,00 лв.
Цена употребяван: 
2,80 лв.

Описание на артикула:

Тетрадка е част от учебния комплект „Росинка” за 8. клас – седма година на обучение.

Комплектът отговаря на държавните образователни изисквания по чужд език и учебната програма по руски език – модул 7.–8. клас.

Тетрадката следва структурата и съдържанието на учебника – 7. раздела с подраздели към всеки от тях. Всеки подраздел на тематичните единици включва разнообразни задачи, с чиято помощ се развиват комуникативните умения в различните видове речева дейност.

В 8. клас завършва първият цикъл на обучението по първия чужд език в средното училище, затова при представянето на лексико-граматичния материал и задачите по него в учебната тетрадка е продължен избрания в 7. клас семантико-функционален подход.

Това дава възможност за преговор на изученото до този момент, до умелото му обобщаване и надграждане с нов тласък за развитие на комуникативните умения на учениците. В учебната тетрадка са подбрани достатъчно и разнообразни, с нарастваща трудност езикови, условно-речеви и речеви упражнения. Тези задачи по преценка на учителя се изпълняват устно или писмено по време на самите занятия, могат да се дават за самостоятелна домашна работа на учениците. Подбраните в тетрадката упражнения дават възможност за тренировка, надграждане на изучения материал, прилагането му в нови ситуации и за развитие на творческите способности на учениците.

 

 

Нагоре