0,00 лв.

Нямате продукти в кошницата

Тетрадка № 2 по математика за 5. клас (по новата програма)

Тетрадка № 2 по математика за 5. клас (по новата програма)

Каталожен №: 280020

Издателство: Просвета

Автори: Таня Стоева, Мария Лилкова, Пенка Нинкова, Станимира Ставрева-Нейчева

ISBN: 978-954-01-3176-4

Година: 2016

Страници: 36

В наличност!
Цена нов: 
2,90 лв.

Описание на артикула:

Учебната тетрадка е разработена в съответствие с държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и новата учебна програма по математика за 5. клас, която е в сила от 2016 г. Предназначена е за разширяване и задълбочаване на знанията по математика на учениците от 5. клас, свързани с разделите „Десетични дроби – умножение и деление”, „Геометрични фигури”, „Геометрични тела” и „Годишен преговор”. 

Включени са разнообразни по съдържание и форма задачи, които имат тренировъчен характер. Използвани са различни схеми, таблици, графики, диаграми и чертежи за четене и интерпретиране на информация, както и нейното използване в нови казуси и ситуации.
Дадени са стъпките за решаване на някои от задачите, с което не само се улеснява усвояването на знанията по математика, но се изграждат и умения за правилно записване и подреждане на решенията.
Тетрадката съдържа и текстови задачи, чрез които се показва всекидневната приложимост на математическите знания в различни житейски ситуации. Използвани са интересни идеи за развиване на съобразителността и творческото мислене на учениците.
Със задачите за развиване на практически умения за чертане в квадратна мрежа и изработване на геометрични тела се стимулират любознателността и интересът на учениците.
В тетрадката е предложена примерна тема за класна работа, с която учениците ще актуализират знанията, свързани с десетичните дроби и геометричните фигури. 
Тетрадката може да се използва от учениците както в учебния час, така и при самоподготовката им вкъщи. 
Използването на това помагало през учебната 2016/2017 г. ще улесни трайното овладяване на учебното съдържание по математика за 5. клас по новата учебна програма със старите учебници.

Нагоре