0,00 лв.

Нямате продукти в кошницата

Учебна тетрадка по български език и литература за 5. клас - развиване на комуникативните компетентности (по новата програма)

Учебна тетрадка по български език и литература за 5. клас - развиване на комуникативните компетентности (по новата програма)

Каталожен №: 270978

Издателство: Анубис

Автори: Димка Димитрова, Екатерина Петкова

ISBN: 978-619-215-012-9

Година: 2016

Страници: 40

В наличност!
Цена нов: 
4,00 лв.

Описание на артикула:

Учебна тетрадка към учебник по български език за 5. клас

Учебната тетрадка по български език и литература за 5. клас е разработена в съответствие с новите изисквания на Държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и актуалната учебна програма, в сила от 2016 г. Предложените в нея задачи и дейности подпомагат развиването на комуникативните и социокултурните компетентности на учениците. Изпълнението им предполага индивидуална и групова форма на работа.

Разнообразните по вид и степен на трудност упражнения обхващат всички теми за развиване на комуникативните компетентности, заложени в новото учебно съдържание по български език и литература: 
- диалог;
- представяне и самопредставяне;
- отговор на житейски въпрос;
- план на текст;
- трансформиращ преразказ;
- разказ по въображение;
- разказ по зададени опори (тема, начало и/или край)

За ефективно овладяване на ключовите компетентности в подкрепа на учениците са представени практически алгоритми за работа и насочващи указания.
Тетрадката може да се използва както в уроците за упражнение, така и за самостоятелна работа вкъщи. Методическите разработки предполагат последователно формиране на уменията и постепенно усложняване на извършваните дейности за създаване и редактиране на изучаваните речеви жанрове.

Нагоре