Пъстра ваканция - Игри и забавни задачи за първокласника

Пъстра ваканция - Игри и забавни задачи за първокласника

Каталожен №: G200470

Издателство: Анубис

Автори: Стойка Здравкова, Г. Кирова

ISBN: 978-954-426-942-5

Година: 2013

Страници: 48

В наличност!
Цена нов: 
4,00 лв.

Описание на артикула:

Помагалото е предназначено за работа на първокласниците през лятната ваканция. То предлага 82 задачи със занимателен и игрови характер, групирани в 14 теми. Задачите са свързани с учебния материал по български език и математика, изучаван в 1. клас – правопис и лексикално значение на думите, структурирането им и правилното им записване в изречение, четене с разбиране, събиране и изваждане на числата до 20 без преминаване и с преминаване, решаване на текстови задачи и на задачи с именувани числа, откриване на картинки в координатна система. Чрез судоку, лабиринти, комбинаторни задачи, верижки, задачи за дорисуване и оцветяване децата могат да поддържат нивото на постигнатото когнитивно развитие.
 

Докато работят в книжката, първокласниците ще се забавляват, ще развиват наблюдателността и въображението си, логическото мислене и социалния си опит. Едновременно с това задачите са много подходящи за усъвършенстване на графичните умения на учениците.


Веселите и закачливи илюстрации пресъздават разнообразните игри и социалния живот на децата. Всяко дете може да ги оцвети и да се радва на своя уникална пъстра книжка. 


Постоянни герои в книжката са близнаците Светла и Ники и техните родители. Всички упражнения са свързани тематично с любимите летни занимания на двете деца през ваканцията. Заедно с новите си приятели първокласниците неусетно ще затвърдят изученото по български език и по математика и ще започнат уверени следващата учебна година. 

Нагоре