Изобразително изкуство за 1 клас

Изобразително изкуство за 1 клас

Каталожен №: G10212

Издателство: Анубис

Автори: Румен Райчев, Греди Асса, Тодорка Гюлеметова, Румяна Панкова

В наличност!
Цена нов: 
7,39 лв.

Описание на артикула:

Темите са разработени на разтвор – на едната страница има указания какво трябва да се направи, а на другата – се рисува. В учебника се рисува само с флумастери, цветни моливи или сухи и маслени пастели, което отговаря на хигиенните изисквания. Освен рисуване, в учебника е застъпено и моделиране с пластичен материал – глина или пластилин. В блока са показани с фотоси етапите на моделиране на човешка фигура. Моделирането с хартия е също вид пластична дейност. Приготвянето на сурвачка или сглобяването на кошничката за подаръци развива мануалните умения и усета на децата да направят сполучлива украса. В учебника добре е защитена темата за фантазния свят на детето. Отделено е достатъчно учебно време за пресъздаване на приказното, на фантастичните образи, на причудливото и необикновеното. 

Почти във всяка поставена задача съществува добре изразена интегрална връзка между темите в учебника с другите учебни предмети като домашен бит и техника, роден край, математика и др. 

В албума са предложени образци на видовете изобразително изкуство – живопис, графика, скулптура, както и примери от детско творчество.

Към учебника има приложение, което съдържа свободно вложени картони за индивидуална работа с модели и обособено място за рисуване.

Нагоре