Искам да опозная България - Учебно помагало по роден край за ученици от 1 клас, живеещи в чужбина

Искам да опозная България - Учебно помагало по роден край за ученици от 1 клас, живеещи в чужбина

Каталожен №: G230244

Издателство: Булвест 2000

ISBN: 978-954-18-0946-4

Година: 2015

Страници: 60

В наличност!
Цена нов: 
7,00 лв.
Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула:

Помагалото по Роден край за 1 клас за български деца в чужбина е създадено в съответствие с обществените цели и потребности от стимулиране изучаването на български език и литература, история и география на България от българите зад граница. То е съобразено изцяло с учебната програма по роден край за 1 клас и с особеностите на учебния процес в неделното училище. Целта му е да запознае децата с красивата и разнообразна природа на България, с историята и празниците на българския народ, с неговите герои и творци.
Помагалото включва 25 теми и 3 проекта, богато илюстрирани с фотографии и рисунки и включващи множество интересни задачи, скрити картини, кръстословици и ребуси. Съдържанието му е ориентирано изцяло към стимулиране на интереса на децата към България – език, природа, история и култура. Много от поставените задачи изискват комуникация и общуване между учители, родители и деца, тъй като това е едно от най-ефективните средства за съхраняване на националното самосъзнание, душевност и култура.
То предоставя възможност на първокласниците да разказват своите впечатления от от местата, които са посетили в страната ни. С помагалото те сами откриват защо България е неповторима и интересна страна, докосват се до богатата българска култура и традиции и изпитват радост и гордост от това да си българин.
Помагалото включва и играта „Познаваш ли България?“, която по забавен начин актуализира и обогатява познанията на деца за родината ни.

Нагоре