Математика с Мат и Ема за 2. клас - Помагало за избираемите учебни часове (по новата програма)

Математика с Мат и Ема за 2. клас - Помагало за избираемите учебни часове (по новата програма)

Каталожен №: 300137

Издателство: Просвета

Автори: Владимира Ангелова, Александра Николова

ISBN: 978-619-222-150-8

Година: 2017

Страници: 68

В наличност!
Цена нов: 
4,99 лв.

Описание на артикула:

„Голямото приключение” с Мат и Ема продължава и във 2. клас с това помагало на „Просвета плюс”, предназначено за избираемите учебни часове. То включва 32 теми, като всяка от тях е разположена на 2 страници и съдържа задачи, разпределени в 3 нива на сложност:

        - за затвърдяване на знанията и уменията;

        - за прилагане на знанията и уменията в практиката;

        - за усъвършенстване и развитие на логическото мислене, наблюдателността и творческото въображение.

С помощта на своите приятели Мат и Ема второкласниците ще станат по-уверени в събирането и изваждането на числата до 100, ще овладеят неусетно табличното умножение и деление, ще задълбочат знанията си за равнинните геометрични фигури и за мерните единици за дължина и време. И не само това – те ще решават текстови задачи и ще усъвършенстват уменията си да описват ситуации от действителността с математически модели. Задачите предполагат разнообразни дейности – сравняване, откриване и поправяне на грешки, попълване, свързване, чертане, извличане и осмисляне на информация, представена чрез текст, таблици, схеми, диаграми. Едновременно с това се насърчават изследователските умения на учениците, активизира се мисловната им дейност и им се дава възможност да развият критическо мислене и да проявят творчество.
Помагалото за избираемите учебни часове забавлява и мотивира ученика, а за учителя е надеждно средство за разнообразна и ефективна работа.

Нагоре