Околен свят за 2 клас

Околен свят за 2 клас

Каталожен №: G20132

Издателство: Просвета

Автори: Мария Кабасанова, Калоян Манолов, Павлина Стоянова

ISBN: 978-954-011-938-0

Година: 2008

Страници: 66

В наличност!
Цена нов: 
13,33 лв.

Описание на артикула:

Учебното съдържание е развито в 29 теми, разпределени в два раздела: „Светът, в който живеем“ и „Природата и човекът“. Всички теми са разработени на разтвор, в който отделните съдържателни компоненти имат фиксирано място. Това улеснява ориентирането на учениците в структурата на учебника и работата с него.

За по-непринудено постигане на образователните цели авторите приближават учебното съдържание възможно най-близко до житейския опит на децата. Това е осъществено чрез въвеждане на двама герои — Елена и Ивайло — второкласници, които си кореспондират и споделят своите преживявания. Писмата на героите ще подпомогнат учениците (и учителите) да навлязат в изучаваната тема, да осмислят по-резултатно учебното съдържание. Текстът на писмата е незадължителен и не трябва да се заучава от учениците. Писмата са поместени на лявата страница на всеки разтвор и са богато илюстрирани. На дясната страница на разтвора са разположени рубриките: „Какво трябва да зная“, „Моят речник“, „Въпроси“, „Задачи“. В рубриката „Какво трябва да зная“ е включен задължителен текст. Той е представен с не повече от 6–8 изречения и също е богато илюстриран. При умело свързване на текста с илюстрациите в учебния час и у дома детето ще усвои лесно и непринудено задължителното учебно съдържание.

ия – наблюдаване, разпознаване и назоваване на природни обекти, сравняване и групиране по дадени признаци, ориентиране в пространството и във времето.

 

 

Нагоре