Читанка за 3 клас

Читанка за 3 клас

Каталожен №: G30030

Издателство: Просвета

Автори: Румяна Танкова, Цанко Лалев, Мария Бунева

Година: 2014

В наличност!
Цена нов: 
14,67 лв.
Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула:

Читанката е преработена според препоръките и мненията на учителите. Текстовете, които се възприемат по-трудно, са заменени с други стойностни четива, по-близки до светогледа на съвременния ученик. Такива са например – „Грешно програмираните компютри”, „Мишка, ама друга”, „Приказка за птичето, което научи два чужди езика” и др.

 Включени са нови произведения на съвременни български автори. Увеличен е и броят на приказките, които са любими четива на всяко дете. „Синя приказка” на Леда Милева, „Лисицата и котката” на Братя Грим, „Синият светофар” на Джани Родари, индийска и турска приказка, променят облика на учебника, като го правят актуален, достъпен и интересен.

Към произведенията са добавени задачи за проверка на разбирането при четене, които съответстват на новия формат, по който се провежда външното оценяване по български език и литература в края на 4. клас. Така още от 3. клас учениците свикват с начина на задаване на въпросите, което ще им донесе успех при подготовката за външното оценяване.

 

Нагоре