Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 3 клас

Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 3 клас

Каталожен №: G30104

Издателство: Булвест 2000

Автори: Мариана Богданова, Мария Темникова, Благовеста Калоянова

ISBN: 978-954-180-640-1

Страници: 76

В наличност!
Цена нов: 
5,50 лв.

Описание на артикула:

Настоящото учебно помагало е предназначено за ученици от началния етап на основната образователна степен.
В него са включени задачи по математика за 3. клас, чрез които се надгражда задължителната подготовка, осъществявана чрез учебниците и помагалата към тях.
Целесъобразно е, преди да се насочат към работа с това помагало, учениците да са се справили със задачовия материал от помагалото „Задачи по математика за бързоуспяващи ученици – 2. клас“. Изучаването на математиката от учениците в началните класове се осъществява чрез решаване на задачи. Поради това, голяма част от задачите в това помагало са нетрадиционни – решаването им изисква съобразителност, досещане, находчивост. Чрез тях се съдейства за осъществяване на пренос на придобитите основни математически знания, умения в нестандартни за учениците ситуации, за развитие на творческите им способности.
Задачите са групирани и съобразени с темите по математика, изучавани в 3. клас. Включени са и групи нестандартни задачи, занимателни задачи и задачи шеги, подходящи за голяма група ученици не само от 3. клас. Това разнообразие дава възможност на учениците за изборност при математическите си занимания.
След задачите за всеки клас са представени разсъждения, решения, отговори, които да подпомагат решаващите. Реализираната структура на помагалото позволява на работещите с него лесно да се ориентират, да направят самостоятелен подбор на групата и видовете задачи, които са в съответствие с изучавано задължително учебно съдържание, и да ги решават самостоятелно или с помощта на предложените разсъждения, отговори.

Нагоре