Der Wundertopf - Учебна тетрадка по немски език за 3 клас (първи чужд език)

Der Wundertopf - Учебна тетрадка по немски език за 3 клас (първи чужд език)

Каталожен №: G170023

Издателство: Анубис

Автори: Росица Брезоева, Брита Камерер

ISBN: 978-954-426-645-5

Страници: 64

В наличност!
Цена нов: 
4,69 лв.

Описание на артикула:

Тетрадката

следва тенденциите от учебника и затвърдява с разнообразни задачи и упражнения употребата на необходимата лексика, граматически структури и изречения-образци по разработваните теми от Учебната програма на МОН по немски език за трети клас;

тренира всички видове езикови дейности чрез атрактивни и разнообразни упражнения за усвояване на правописа и лексиката, задачи за съставяне на текстове и диалози, специални задачи към текстовете за четене и слушане от учебника и звукозаписите.

предлага различни ключове за самоконтрол и проверка верността на изпълнението на задачите, както и задачи, стимулиращи самостоятелната работа на ученика, насочващи указания за това кои вече усвоени знания от учебника и/или тетрадката да се използват за решаването им.

ключ с отговори на голям брой упражнения в края на тетрадката, което допринася за активността на децата и изграждането на самостоятелност и увереност в собствените знания.

подпомага атрактивността и прилагането на игровия и дейностния подходи при обучението.

цветни картонени приложения:

– четири тематични картинни пъзела с текстове към тях;

– часовник с подвижни стрелки;

– годишен кръг от три подвижни части с илюстрации и текст, които са предвидени за осъществяване на разнообразни дидактични игри и за затвърждаване, упражняване и прилагане на усвоените езикови знания.

целенасочено подпомага чрез упражнения и задачи изграждането на стратегии за учене и на уменията за четене с разбиране и слушане с разбиране както и на умението за съставяне на собствен устен и писмен текст (диалози, текстове за картички и писма и др.).

последните листи на тетрадката представляват приложение от десет обобщаващи работни листа, които могат да се използват за проверка на усвоеното и за стимулиране на творческото отношение на децата към учебния процес. Те могат да се класират в папка, като по този начин се положи началото на езиковото портфолио на учениците.

 

 

Нагоре