Български език и литература. Четене с разбиране за 4 клас

Български език и литература. Четене с разбиране за 4 клас

Каталожен №: G230064

Издателство: Анубис

ISBN: 978-954-426-999-9

Година: 2015

Страници: 48

В наличност!
Цена нов: 
4,50 лв.

Описание на артикула:

Представяме ви новото помагало от иновативната поредица за обучение в четене с разбиране в началния етап на образование. То следва идеите, заложени в помагалата за 2. и 3. клас, като отчита спецификите и приоритетите в читателската подготовка на четвъртокласника. Какво съдържа учебното помагало?

22 тематични разработки, които интегрират четенето на специално подбрани познавателни и художествени текстове с формирането на стратегии за усъвършенстване на уменията за разбиране и самооценяване Развиващ комплекс от предтекстови, текстови и следекстови задачи, с отворен, затворен и смесен формат, които моделират четенето и ученето като интерактивен процес за формиране на автономен читател Приложение с указание за работа с помагалото и допълнителни задачи по темите Кои стратегии за четене с разбиране се формират с приоритет?

Включване на личния опит Разграничаване на известното, откриване на новото Правене на предположения и визуализации Търсене на ключови думи, изречения и идеи в текста Задаване на въпроси и отговор на въпроси Сравнение между текстове и съпоставяне на различни гледни точки Самопоставяне на цели и прилагане на избрани подходящи стратегии Самонаблюдение и самооценка на разбирането Какви основни умения за четене и учене придобиват учениците?

Търсене на факти и правене на преки умозаключения Правене на изводи за причинно-следствени и други връзки Синтез и обобщение на информация, представянето ѝ в различни форми Оценка на съдържанието, структурата и езика на текста Трансформиране и създаване на текст Използвайте помагалото „Четене с разбиране, 4. клас“ съвместно с помагалото „Български език и литература. Външно оценяване, по новия формат 2012-2013. 4. клас“, за да осигурите отлична подготовка на четвъртокласниците по БЕЛ и успешно представяне на националното външно оценяване.

Нагоре