Учебна тетрадка по човекът и природата за 5. клас (по новата програма)

Учебна тетрадка по човекът и природата за 5. клас (по новата програма)

Каталожен №: 270985

Издателство: Булвест 2000

Автори: Максим Максимов, Свобода Бенева, Севдалина Стоянова

ISBN: 978-954-18-0969-3

Година: 2016

Страници: 64

В наличност!
Цена нов: 
5,50 лв.

Описание на артикула:

Учебна тетрадка към учебник по човекът и природата за 5. клас.

При разработване на задачите стремежът на авторите е насочен към:
- стимулиране на любознателността и интереса на петокласниците към процесите в живата и неживата природа;
- развиване на практически умения за работа с материали и прости уреди и измерване на някои величини; извършване на елементарни опити за проверка на научни закономерности и опитно изследване на определени свойства на обектите; извличане на информация от таблици, схеми, графики, чертежи, диаграми и др.
- изграждане на умения за разкриване на вътрешни връзки между процесите в природата и за достигане до обобщения за единството на материалния свят.

Темите в тетрадката съответстват на темите за нови знания в учебника. В тях са включени:
- експериментални задачи, които са пригодени за самостоятелно изпълнение от учениците в домашни условия с подръчни материали;
- задачи за развиване на умения за работа с текстове – разчитане, обработване и систематизиране на на информация, пренасяне и използване на изучена информация за разрешаване на въпроси и казуси в нова ситуация;
- задачи със занимателен и игров елемент – решаване на кръстословица, отгатване на загадки и други.

В тетрадката са включени и тестови задачи за входно равнище, след всяка от трите части на учебното съдържание, за изходно равнище (годишен преговор) за самооценяване. Те са разработени в два варианта. Всеки тест включва 14 задачи – 12 задачи с избор на отговор и 2 задачи със свободен отговор.

Тетрадката може успешно да се използва както в училище в часовете за нови знания и за обобщение, така и вкъщи – за самоподготовка, за изпълнение на поставена домашна работа и за самооценяване.

Нагоре