История и цивилизации за 5. клас (по новата програма)

История и цивилизации за 5. клас (по новата програма)

Каталожен №: 280052

Издателство: Булвест 2000

Автори: Васко Арнаудов, Цветан Цветански, Виолета Стойчева, Кина Котларска

ISBN: 978-954-180-964-8

Година: 2016

Страници: 152

В наличност!
Цена нов: 
22,33 лв.

Описание на артикула:

Учебникът е създаден в съответствие с новата учебна програма.

Съдържанието на учебника е разпределено между:
- 41 урока за нови знания;
- 8 урока упражнения;
- 6 урока за преговор и обобщение;
- 6 урока за практически дейности.

Уроците за нови знания предлагат оптимална по обем и систематизирана по съдържание информация по темите от учебното съдържание, представена като интересен и увлекателен разказ, които повежда петокласниците в далечния, но много интересен античен свят.
Уроците упражнения предлагат алгоритми за овладяване на умения за разчитане и работа с различни исторически писмени и материални източници – барелефи, карти, текстове, архитектурни паметници и др.
Уроците за практически дейности (по следите на историята) водят учениците по пътеките на времето, където те посещават различни обекти и овладяват умения творчески да прилагат наученото, да разработват проекти, да пишат текстове за исторически събития и личности, да представят и презентират обекти от културното и историческото наследство.
Обобощителните уроци - чрез функционално съчетаване на текстова и визуална информация, се представя кратко тематичното съдържание на всеки от петте раздела на учебника. В тези уроци освен обобщение е поднесена и допълнителна информация за обект от културното наследство от този период, предложено е разработване на различен вид текст, а също е осигурена и възможност за проверка на наученото чрез решаване на система от тестови задача.
Учебникът съдържа и уроци за преговор в началото и в края на учебната година. В тези уроци след преговора на учебното съдържание учениците могат да проверят наученото.
Съдържанието на учебника е насочено към реализиране на основната задача на учебния предмет История и цивилизации да формира и възпитава стремеж към духовна и гражданска идентичност у съвременния гражданин.

Нагоре