Сборник по математика за 5 клас (по новата програма)

Сборник по математика за 5 клас (по новата програма)

Каталожен №: G220621

Издателство: Коала прес

Автори: Пенка Рангелова

ISBN: 978-619-7134-33-9

Година: 2016

Страници: 304

В наличност!
Цена нов: 
10,20 лв.

Описание на артикула:

Сборникът на проф. д-р Пенка Рангелова е съставен от теми, следващи съдържанието на одобрените учебници по математика за 5. клас:

Естествени числа (входно ниво)
Делимост
Обикновени дроби
Десетични дроби
Основни геометрични фигуриГеометрични тела

Структурата на помагалото позволява паралелното използване с избрания учебник с цел да се затвърдят, допълнят и обогатят познанията на учениците.

Всяка от темите започва с някои основни теоретични положения или конкретни примери, след което задачите са подредени по трудност в две групи:
Със задачите от група А се усвояват и осмислят основни знания и умения.
Задачите от група Б изискват, освен овладения минимум от знания, и съобразителност. Те са предназначени за деца с изявени възможности по математика. Целта на тези задачи е да помогнат за появата на творческо мислене и нестандартно виждане у учещите се. Тяхното решаване ще послужи за подготовка и отлично представяне на различни математически състезания.

След всеки от разглежданите раздели са предложени по две примерни контролни работи и един тест. Те дават възможност на всеки ученик да провери знанията си по учебния материал в темата.

Изданието е допълнено със задачи за работа с данни, таблици и диаграми, задачи по формата на PISA и задачи от математическо състезание „Европейско кенгуру“.

Сборникът е предназначен за самоподготовка, за работа в часовете по ЗП, по ЗИП и по СИП, както и за подготовка за конкурси, състезания и олимпиади по математика.

Нагоре