Тестове по математика за 5. клас. Ранна подготовка за националното външно оценяване (по новата програма)

Тестове по математика за 5. клас. Ранна подготовка за националното външно оценяване (по новата програма)

Каталожен №: 290279

Издателство: Просвета

Автори: Веселина Вълканова, Пепа Базитова

ISBN: 978-954-013-272-3

Година: 2017

Страници: 44

В наличност!
Цена нов: 
3,90 лв.

Описание на артикула:

Помагалото съдържа 7 теста, разработени в два варианта, които следват отделните теми от новата учебна програма за 5. клас. Задачите във всеки тест са разнообразни по формат и степен на трудност, като обобщават изучения от петокласниците учебен материал.

Тестовете са изградени по аналогия на изпитните задачи, които се дават на националното външно оценяване след 7. клас. Всеки тест съдържа 24 задачи, разпределени в два модула. Задачите с избираем отговор от 1. до 16. може да се използват за работа по групи за писмено изпитване в часовете за задължителна подготовка. Вторият модул на всеки тест е подходящ за самостоятелна работа в избираемите учебни часове по математика.
Верните отговори и критерии за оценяване в края на помагалото дават възможност на учениците не само да направят самооценка на придобитите от тях знания и умения, но и за отстраняване на техните пропуски в знанията.
В помагалото за всеки тест е предложен лист за отговорите, което ще допринесе за изграждане на навици и умения за работа с тест. Ранната подготовка за националното външно оценяване е гаранция за успех.

Нагоре