Тестове по български език и литература за външно оценяване и кандидатстване след 7 клас

Тестове по български език и литература за външно оценяване и кандидатстване след 7 клас

Каталожен №: G70249

Издателство: Контекст

Автори: Таня Караиванова, Владислав Витев

ISBN: 978-954-823-816-8

Година: 2010

Страници: 84

Няма в наличност!
Нов:
няма в наличност

Описание на артикула:

Настоящият сборник с тестове по български език и литература е предназначен за седмокласници, които се подготвят за външно оценяване и кандидатстване в профилирани паралелки.
Сборникът съдържа дванайсет тестови варианта. Всеки вариант се състои от първи модул с тест от 25 въпроса за национално външно оценяване и допълнителен втори модул – преразказ с дидактическа задача.
При формулирането и оценяването на трудността на затворените и отворените въпроси в модула за национално външно оценяване са следвани постановките на най-новата учебно-изпитна програма на МОМН.
Успешното справяне с въпросите по български език е обвързано с усвоени знания и умения от всички дялове на учебния материал по предмета както в седми клас, така и от предишните класове. Те проследяват езиковите явления и функционирането им в многообразието на речта. Конструирани са по модела на международните изпити.
Въпросите по литература се отнасят за всички компоненти на художествените творби, изучавани в седми клас – историята на създаването им, авторството, жанра, темите, идеите и художествените внушения, композицията, света на литературните герои, художествените похвати, изразните средства и тяхната функция в текста.
Представените в допълнителния модул текстове за преразказ с дидактическа задача са отлична възможност за самостоятелна работа на седмокласниците, чрез която те да доусъвършенстват своите умения и способности за изграждане на собствени стойностни разработки.
Освен за цялостна самопроверка, тестовете могат да служат за обстойна самоподготовка на учениците.
Особеност на изданието е, че приложението с отговорите съзнателно е поставено в средата на книжното тяло. Това дава възможност да бъде отделено и ползвано самостоятелно, като по този начин се улеснява процесът на проверяване – не се налага непрестанно прехвърляне от тестовите задачи към отговорите и обратно.

Нагоре