Задачи и тестове за външно оценяване по биология здравно образование след 7 клас

Задачи и тестове за външно оценяване по биология здравно образование след 7 клас

Каталожен №: G210493

Издателство: Анубис

Автори: Мария Шишиньова, Ирина Враджалиева

Година: 2014

В наличност!
Цена нов: 
3,50 лв.

Описание на артикула:

Сборникът със задачи и тестове по биология и здравно образование осигурява отлични възможности за:
• подготовка за национално външно оценяване на учениците след 7. клас по природни науки и екология – модул Биология и здравно образование
• текуща самоподготовка по предмета през цялата учебна година.


Сборникът е структуриран в три основни части:
- ТЕМАТИЧНИ ТЕСТОВЕ ЗА ТЕКУЩА ПОДГОТОВКА
- ТРЕНИРОВЪЧНИ ТЕСТОВЕ ЗА ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ
- ОТГОВОРИ НА ВСИЧКИ ЗАДАЧИ.


ТЕСТОВЕТЕ ЗА ТЕКУЩА ПОДГОТОВКА са представени в пет обобщени теми, които включват учебното съдържание по биология и здравно образование за 7. клас. Към всяка тема са записани очакваните резултати от обучението съгласно програмата по предмета. Тестовите задачи са подредени съобразно последователността на изучаваното учебно съдържание и затова са подходящи за текуща подготовка на учениците през цялата учебна година. Всички тестове са разработени съобразно изпитния модел на МОН за външно оценяване и така учениците могат да се упражняват за изпита през цялата учебна година. Тестовете са представени в два равностойни варианта за удобство на учителя при при осъществяване на контролната дейност в обучението.
За улеснение на учениците предлагаме рубриката „Биологичен консултант“. Тя съдържа систематизирани, илюстрирани и графично представени обобщени знания по предмета и може да бъде ценен помощник в процеса на обучение и самоподготовка.


ЗАКЛЮЧИТЕЛНИТЕ ТРЕНИРОВЪЧНИ ТЕСТОВЕ са разработени по модела на изпита, определен от МОН. Те са добър ориентир за ученици, учители и родители по отношение на структурата и обема на изпитния материал и самного подходящи за финалния етап от подготовката. Всички тестове съдържат по 12 задачи – 10 с избираем отговор (с четири отговора, един от които е верен) и 2 със свободен отговор.


ОТГОВОРИТЕ на всички задачи и критериите за оценяването им са дадени по теми в табличен вид, което осигурява бърза и лесна проверка.

Нагоре