Преразказът - Подробен, сбит, трансформиращ

Преразказът - Подробен, сбит, трансформиращ

Каталожен №: G70212

Издателство: Просвета

Автори: Милена Васева, Весела Михайлова, Елка Симова

ISBN: 978-954-011-963-2

Страници: 128

В наличност!
Цена нов: 
4,90 лв.

Описание на артикула:

Книгата съдържа три части. Първата част достъпно представя кратка теория на художествения разказ като жанр и затова може да бъде полезна за цялостната работа по литература.
Във втората част се представят подробният, сбитият и трансформиращият преразказ в неговите разновидности. В тази част се открояват както универсалните за преразказа особености, така и характерното за всеки от видовете му. Дадени са примерни планове и преразкази, работи се методично върху формирането на умения за самостоятелна работа.
Третата част на книгата – христоматията, е резултат на сериозен преглед на българския къс разказ – класически и съвременен. Христоматията съдържа 30 подходящи за преразказ художествени разказа с различни дидактически задачи.
Книгата може да бъде полезна за учениците от всички класове, в които се правят подробен, сбит и трансформиращ преразказ, както и в часовете по литература, насочени към художествения разказ. Тя е необходимото помагало на седмокласниците в подготовката им за изпита в профилираните гимназии.

Нагоре