Помагало за външно оценяване по български език и литература за 7. клас

Помагало за външно оценяване по български език и литература за 7. клас

Каталожен №: 280044

Издателство: Персей

Автори: Пламен Тотев, Миглена Севдалинова

ISBN: 978-619-161-116-4

Година: 2016

Страници: 256

В наличност!
Цена нов: 
9,98 лв.

Описание на артикула:

В помагалото са включени 15 теста, разработени по модела, зададен от МОН - с по 25 въпроса от областта на фонетиката, граматиката, лексикологията, стилистиката и литературния материал, изучаван в 7 клас. Тестовете са систематизирани така, че да могат да се решават постъпателно през учебната година съобразно програмата. Има и ключ с верните отговори, както и допълнителни разяснения по въпросите с отворен отговор.
Ясно, кратко и достъпно са поднесени необходимите знания, свързани с анализа на всички изучавани литературни произведения. Това ще помогне на учениците както да решават правилно тестовите задачи, така и да създават собствени текстове, разсъждавайки върху темите, героите и проблемите в произведенията (с това е свързан и последният въпрос от изпитния тест - първи модул).
С конкретни примери, кратко и ясно е обяснено как се пише трансформиращ тип преразказ с дидактическа задача. Това представлява вторият модул от кандидатгимназиалния изпит.
Целта на помагалото е комплексно да подготви учениците за усвояването на учебния материал през годината и успешно да се представят на изпита за външно оценяване след 7 клас.

Нагоре