Тестове по математика от областни и общински състезания за 7 клас

Тестове по математика от областни и общински състезания за 7 клас

Каталожен №: G70058

Издателство: Коала прес

Автори: Пенка Рангелова, Диана Стефанова

ISBN: 978-954-945-567-0

Година: 2011

Страници: 112

В наличност!
Цена нов: 
6,00 лв.

Описание на артикула:

Сборникът съдържа 14 теста от състезания по математика. Те имат формата на националния изпит след 7. клас и дават възможност да се направи реална оценка на знанията. Задачите могат да се използват в училище в часовете за задължителна подготовка и вкъщи за самоподготовка и самоконтрол.

Националният изпит по математика се провежда под формата на тест в два модула:

първият модул, за национално външно оценяване, се състои от 25 задачи с избираем отговор, като времето за решаване е 60 минути и максималният брой точки е 65. За всяка задача, която е от различна тема на изучения материал до 7. клас, разполагате с около 2 минути. Съвет: Задачите, които ви затрудняват, оставете за края на изпита

вторият допълнителен модул е от 5 задачи с отворен отговор и време за решаване 90 минути. Три от задачите изискват кратък числов или словесен отговор (без описване на решението) се оценяват с по 5 точки. С разширен отговор са две задачи – изписва се пълното и аргументирано решение и се оценяват с по 10 точки.


Максималният брой точки от двата модула е 100.
За изпита по математика след 7. клас трябва да се подготвите върху трите вида задачи. В теста има и въпроси, които се решават със знания от 5. и 6. клас.
Основната цел на сборника е да спомогне за повишаване на математическите способности на учениците в подготовката им за националния тест след 7. клас.

 

Нагоре