Примерни тестове за олимпиадата по английски език за 8. - 12. клас, 2016 г.

Примерни тестове за олимпиадата по английски език за 8. - 12. клас, 2016 г.

Каталожен №: 280221

Издателство: Летера

Автори: Светлана Димитрова-Гюзелева и колектив

ISBN: 978-619-179-067-8

Година: 2016

Страници: 160

В наличност!
Цена нов: 
12,00 лв.

Описание на артикула:

Сборникът предлага 10 примерни теста за подготовка на учениците от профилираните гимназии и СОУ с интензивно изучаване на английски език за явяване на олимпиадите по английски език 8.-12. клас.
Включените тестове следват актуализирания формат на олимпиадата и са разпределени по два в пет групи.
Учебното съдържание за темите и задачите в тестовете е базирано на държавните образователни изисквания за задължителна подготовка на учениците от 8. клас с интензивно изучаване на английски език в профилираните училища и паралелки и профилираната подготовка за 9., 10, 11. и 12. клас. Тъй като проверяваните езикови знания и речеви умения съответстват на лингвистичните, прагматичните и социокултурните компетенции за владеене на чуждия език на равнища В1, В2 и С1 според Общата европейска езикова рамка, примерните тестове от сборника могат да се използват и от лица, които се подготвят за явяване и на други езикови изпити или просто желаят да проверят нивото на усвоените от тях комуникационни компетенции. Сборникът е удобен и за самостоятелна работа по усъвършенстване на езиковите знания.
Тестовете съдържат: Текстове за диктовка; Текстове за четене със задачи за проверка на разбирането; Задачи за езикова употреба - лексика и граматика; Задачи за създаване на собствен текст. Приложени са и отговори към всяка от задачите.

Нагоре