Българска литературна класика. Анализи и интерпретации

Наличен

Цена:
5,00 лв.
Поръчай
Описание на артикула
Отделните заглавия в книгата са обединени от желанието да се постигне целостта на авторовия образ и поетика, независимо дали се работи с конкретен текст или се разчита на по-цялостен поглед върху творчеството на даден класик. Сред първите са "Баща ми в мен" и "Олаф ван Гелдерн" на Пенчо Славейков, "Легенда за разблудната царкиня" на Димчо Дебелянов, "До Чикаго и назад" на Алеко Константинов, "Земя" на Елин Пелин, "Зимни вечери" на Хр. Смирненски, "Песента на колелелата" на Й. Йовков, "Гробът го вика" на А. Каралийчев, "Майстори" на Р. Стоянов, "Големанов" на Ст. Л. Костов, "Смъртта на една птица" на Ем. Станев, "Борбата е безмилостно жестока" на Н. Вапцоров, "Тютюн" на Д. Димов. Сред вторите са критическата визия "В бездната на Ботевата самота" към Ботевото творчество, "Одическото лоно на Вазовата природа", "Елегия за спомена. За поетическите видения на най-светло смирения. Димчо Дебелянов", "Утопиите - уранични пътешествения и социални ожелавания в творчеството на Н. Вапцаров". Роялта на свързващи елементи играят обзорът "Българският символизъм - още един щрих към портрета му" и "Андрешко" и "По жицата" - диалог на две поетики". Като цяло обект на анализ и преценка са специфични прояви на модернизма и литературния авнгард, аспекти на културологичните проблеми "родно - чуждо", "фолклор - литература". Засегнати са междутекстовият диалог, динамиката на литературния процес, езиково-стиловият развой на литературата. Книгата предполага широка читателска аудитория от зрелостници, студенти, преподаватели, професионални ценители на литературата ни.
Условия за доставка

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след направянето на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди*

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Условия за плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

  • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес. БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.
  • Дебитна или кредитна карта – плащането се осъществява чрез виртуален пос терминал.
  • ePay.bg – плащането се извършва чрез ePay.bg.
  • EasyPay или B-Pay – плащането се прави на каса на EasyPay или през банкомат.
  • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на Книжарници БГ Учебник ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка: Банка ДСК, IBAN: BG45STSA93000026586107, BIC: STSABGSF. 

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане. Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод. Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29

E-mail: info@bguchebnik.com

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.