БГ Учебник предприе мерки за актуализиране на общите условия (ОУ) на сайта www.bguchebnik.com

от bgUchebnik
април 21, 2017

Уважаеми клиенти,

Информираме Ви, че вследствие на направени от КЗП препоръки БГ Учебник предприе мерки за актуализиране на общите условия (ОУ) на сайта www.bguchebnik.com в съответсвие с чл. 47, ал. 1, т. 12, чл. 54, ал. 1 и ал. 2 и чл. 181н, ал. 2 и ал. 4 от ЗЗП. Последните промени в ОУ са направени на 05.04.2017 г. и на 20.0.2017 г.

Актуалните общи условия влизат в сила за всички потребители считано от 21.04.2017 г.

С уважение,

Екипът на БГ Учебник

„БГ Учебник“ е онлайн

от bgUchebnik
септември 1, 2016
bguchebnik-2016

С какво свързвате началото на учебната година? С първия училищен звънец, с тържественото откриване или с ходенето по борси в търсене на по-евтини учебници и пособия? През 2012 г. създадохме сайта bguchebnik.com, за да улесним учениците и техните родители именно в набавянето им. Поръчвайки чрез онлайн платформата на фирмата, си спестявате досадното обхождане на книжарници и борси и в същото време имате достъп до голям асортимент: всички учебници и помагала от 1. до 12. клас, учебници за студенти, помагала за детските градини, чуждоезикови и специализирани учебници, карти, табла, книги за лятното четене, детски и тийнейджърски книги, помагала за външното оценяване след 4. и 7. клас, за матурите и за кандидат-студентите. Всички те са разпределени по категории, което улеснява намирането им.

Доставката на поръчаните пособия е бърза и евтина. Подробна информация за нея може да се намери в сайта. От помощ е и разделът с отговори на въпроси, които потребителите често си задават.

Фирмата е единствената, предлагаща възможност за онлайн пазаруване на употребявани учебници. Така много семейства, включително живеещите в малки населени места, могат да спестят от разходите за училище.

До края на лятото в страницата ще бъде добавен нов раздел – „Ученически пособия“, в който могат да се намерят останалите неща, нужни на един ученик: тетрадки, пишещи средства, раници, несесери и много други.

В трети клас – отново на път в математическия свят с „НЕМО“

от bgUchebnik

Математическото приключение „НЕМО“ се завръща, за да покани в необикновения си свят вече порасналите и озовали се в трети клас малчугани. Сборникът пристига с куп нови занимателни задачи и интересни истории, с които децата гарантирано няма да скучаят.  Всичко това става възможно благодарение на авторите – учители от Софийската математическа гимназия, и „БГ Учебник“.

Изданието за 3. клас предлага повече теми от предхождащото го – 21. Те отново са разделени на три части: първа – с въвеждащ в съответния материал художествен разказ, втора – със задачи за решаване в клас, и трета – с главоблъсканици, върху които учениците да размишляват самостоятелно.

Ники, Ема, Мила и Оги също се завръщат с помагалото. Героите отново ще бъдат част от пътешествието на децата, по време на което те ще развиват математическото и стратегическото си мислене и ще се срещнат с непознати задачи, много от които включвани в олимпиади и други състезания по математика.

И ако случайно си мислите, че задачите за третокласниците са лесни, опитайте да решите тази:

Ябълка и круша тежат общо 390 грама. Същата ябълка и слива тежат общо 260 грама, а крушата и сливата тежат общо 230 грама. Колко грама тежи всеки плод поотделно?

Второкласници, хайде на математическо пътешествие с „НЕМО“!

от bgUchebnik

На хоризонта се задава една по-забавна и увлекателна математика. Помагалото „НЕМО“ за 2. клас е опит на преподаватели от Софийската математическа гимназия и „БГ Учебник“ да превърнат този нелек за малчуганите предмет в истинско приключение из необятния свят на математиката.

Необикновеното в  „НЕМО“ е, че пътешестващите с него деца са придружавани от четирима герои –  близнаците Ники и Ема и приятелите им Мила и Оги. Водени от новите си другари, малките математици имат възможност да развиват логическото и стратегическото си мислене, да прилагат знанията си в нетипични за тях ситуации и да разплитат непознати загадки.

Сборникът съдържа общо 18 теми, всяка от които е съставена от три части. Първата представлява кратка приказка, въвеждаща в съдържанието. След това е ред на задачите, предназначени за решаване в клас, с помощта на учител. Те са подредени с постепенно нарастваща трудност. Всяка от последните секции се казва „Опитайте сами“ и дава възможност на децата самостоятелно да упражнят наученото от съответната тема и да затвърдят знанията си.

В тема номер 11 например пътешестващите тръгват към планета на име Сладиландия, създадена от всякакви вкусотии. За да получат паролата за достъп обаче, трябва да решат 7 задачи. Ето първата от тях:

Вчера в Сладиландия майстор Шоко направи няколко шоколада, а днес – с 12 повече, отколкото вчера. Ако за тези два дни майсторът е направил общо 28 шоколада, колко от тях са направени днес?

Подгответе се за изпитите през месец май с помагалата на „БГ Учебник“

от bgUchebnik

Ученик или родител, едва ли някой остава безразличен, когато чуе „седми клас“ или „дванайсети клас“. Най-вероятно няма неразбрал, незасегнат или недочул за тези две решаващи години.

В „БГ Учебник“ не бездействахме по въпроса с подготовката за изпитите по български език и математика през месец май и вече предлагаме две иновативни помагала за най-пряко засегнатите – седмокласниците и дванайсетокласниците.

В помагалото за по-малките има по 5 хартиени теста във формàта на двата изпита, както и скреч-код. Той дава достъп на ученика до още 10 пробни тестa в онлайн платформата на „БГ Учебник“, с които може още веднъж да затвърди знанията си и да се чувства подготвен за края на учебната година.

Изданието за дванайсетокласниците съдържа 5 теста за матурата по български език и отново индивидуален код, който дава възможност за решаване на още 5 пробни изпита в онлайн вариант.

 

Като за начало, проверете своите познания по български език с този въпрос от помагалото за седмокласниците:

На кой ред НЕ е допусната пунктуационна грешка?

А) Ще изляза едва когато се уверя, че всички са си тръгнали.

Б) Той гледаше към върха, забулен с тъмни облаци и в душата му се прокраднаха тревожни предчувствия, страхове и неувереност.

В) Избрах теб, именно защото съм напълно убеден, че ще ме подкрепиш безрезервно.

Г) Жената влезе в стаята в дъното, на която имаше врата към двора.

Верен отговор: втората буква от третата дума в заглавието на тази публикация.

Накъде след 7. клас? Инициативата School Generator организирана от Софийския ученически съвет и кампания Върни старите си учебници

от bgUchebnik
prodai-starite-uchebnici-izgodno

„Къде ли да продължа след седми клас?” определено е въпрос, който си задават не един или двама бъдещи гимназисти. Инициативата School Generator, организирана от Софийския ученически съвет (СУС) и подкрепена от „БГ Учебник”, има за цел да помогне именно на тези ученици, които все още не са ориентирани или не са взели окончателно решение. Тя се проведе в двора на 22 СОУ, където за втора поредна година се събраха куп ученици – представители на над 50 столични гимназии и седмокласници със своите родители. Еднодневният форум даде на училищата участници възможност не само да запознаят кандидат-гимназистите с обучението, което предлагат, но и да обменят опит в извънкласните си дейности.

Голям брой ученици от гимназиите, участвали в School Generator, се включиха в още една кампания, организирана от „БГ Учебник”. Мотото „Върни старите си учебници” дава ясна представа за нейната насоченост. След края на учебната година гимназистите имаха възможност да продадат в книжарницата на фирмата в подлеза на НДК учебниците, които вече не биха им свършили работа. В замяна можеха да получат или пари в брой, или ваучер, който да бъде използван при закупуването на учебни пособия за следващата година. Повече информация може да бъде намерена в клипа, създаден от СУС: https://www.facebook.com/bguchebnik/videos/1310241375670081/.

Продайте старите си учебници онлайн – изкупуване от БГ Учебник

от bgUchebnik

Дошъл е краят на учебната година и се чудите какво да правите със старите си учебници и помагала? Не ги изхвърляйте в контейнера за хартия. Ние от „БГ Учебник“ имаме предложение за вас. От 2014 г. всеки клиент, пазарувал от нашия сайт, може да ни ги продаде обратно.

Как става това? Чрез специална платформа в bguchebnik.com. Клиентът първо влиза в профила си, където вижда списък със закупените от него учебници. След това маркира тези, които иска да продаде, прочита общите условия и прави своята заявка. Учебниците се занасят в офис на „Спиди“ и се изпращат на посочения в сайта адрес за наша сметка. Когато пристигнат при нас, ние ги преглеждаме и ако са в добро състояние, зареждаме в профила на клиента съответната сума под формата на бонус точки (1 точка = 1 лев). Тези точки може да се използват за бъдещи поръчки.

Повече подробности може да видите тук: http://bguchebnik.com/onlain-izkupuvane-na-uchebnici

Състезание по езикова култура в София – организирано от БГ Учебник и Заедно в час в софийското 90 СОУ

от bgUchebnik

Провелото се през май 2016 г. състезание беше поредната съвместна инициатива на „БГ Учебник“ и „Заедно в час“. Софийското 90 СОУ приветства над 120 петокласници, които се състезаваха отборно в общо четири кръга. За победителите беше осигурена награда от издателството – справочникът за правопис и пунктуация „Как се пише?“. Но не само учениците от спечелилия отбор получиха подарък – всеки участник бе поощрен от „БГ Учебник“ с тетрадка с лика на велик българин.

„Комунитас“, „БГ Учебник“ и 1000 стипендии

от bgUchebnik
1000-stipendii

Може би вече сте чували за проекта „1000 стипендии“ на фондация „Комунитас“. Той дава шанс на ученици от 6. до 11. клас от цялата страна да покажат способностите си в сферата на творческото писане. Избирайки си тема в интересна за тях област (математика, биология, литература и др.), кандидат-стипендиантите трябва да напишат и изпратят есе. Така те участват в състезание със свои връстници за стипендии, които включват ежемесечно превеждана сума, ваучери за учебници и книги и писмени консултации с български учени и специалисти.

Инициативата има и социална мисия – да подпомогне деца с голям потенциал, но живеещи в трудни условия. Затова се обръща специално внимание на кандидати от малки населени места, от семейства с ниски доходи, с инвалидност, сираци и др.

От 2012 г. „БГ Учебник“ партнира на фондация „Комунитас“ в проекта, осигурявайки необходимите учебници и учебни пособия. Това става чрез специална платформа в сайта на фирмата, където всеки стипендиант има собствен профил. Там той зарежда желаната сума във виртуален портфейл, чрез който се разплаща при поръчки.

100 дестинации в България Ви очакват

от bgUchebnik

Всеки се чувства по-свързан с миналото на страната си, когато се докосне до него. А какъв по-добър начин това да стане, ако не да посети най-паметните места за България и нейната история? Именно тази идея предлагат с книгата „Българската история в 100 дестинации“ издателство „БГ Учебник“ и тримата автори – Иван Кънчев, Ивомир Колев и Марио Мишев.

Четивото е завършекът на поредицата, представила 100 личности и 100 събития от българската история в първата и втората книга. В него освен 100 дестинации читателят може да намери и стикери, с които да отбелязва всяко посетено място на съответната страница. Включените обекти са разпределени в шест региона и са доста разнообразни. Започвайки от градове, села и крепости, преминавайки през музеи и озовавайки се пред величествени природни забележителности, всеки тръгнал по маршрута остава с незабравими спомени и усещане за родната земя.

Няма съмнение, че всяко от тези сто места, трудно отсети от авторите, заслужава да бъде видяно. Милиони българи вече са посетили Паметника на връх Шипка, селищата Копривщица и Панагюрище, Бачковския манастир, къщата музей на Иван Вазов в Сопот. Но дали интересът към места като село Свежен, крепостта Перистера, местността Костина или пантеонът „Майка България“ в Гургулят е достатъчно висок?

А вие бяхте ли чували за тези четири обекта? Ако отговорът ви е отрицателен – от книгата може да научите повече за тях и какво ги свързва с българската история.