/ За БГ Учебник

За БГ Учебник

БГ Учебник е борса за учебници и онлайн книжарница за учебници. Започнахме дейността си през септември 2010 г. с голяма шатра за нови и употребявани учебници до пилоните на НДК и с няколко борси за учебници в ж.к. Люлин 3 в София. Временните борси се оказаха доста сполучлив вариант и през годините хиляди ученици върнаха старите си учебници и си купиха нови в шатрите ни пред НДК, до метростанция „Стадион Васил Левски“, пред Паметника на съветската армия и във всички други наши обекти.

В началото на 2011 г. стартирахме продажбата на учебници в интернет, а през лятото на 2012 г. създадохме специализираната онлайн книжарница за нови и употребявани учебници bguchebnik.com. Тя стана предпочитано място за покупка на учебници и учебни помагала на ученици, родители и учители от цялата страна.

Щастливи сме, когато помагаме на деца в неравностойно положение или съдействаме на благотворителни и неправителствени организации. Вярваме, че човешката доброта е движеща сила в света и правим всичко по силите си да помагаме на нуждаещите се.

Партнираме си с редица училища, учебни центрове и неправителствени организации в каузата за подобряване на образованието в България. От 2011 г. сме част от „Зеления кръг“ на сп. „Мениджър“, от февруари 2014 г. членуваме в Асоциация „Българска книга“, а от март тази година стартирахме нашата издателска дейност.

Имаме известен опит в поддържането на блогове, но създаването на настоящия блог за учебници и образование е истинско предизвикателство за нас. Надяваме се, че тук ще откривате полезни и интересни новини и събития, свързани с образованието, науката и културата.

Приятно четене!

Категории в блога