Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29; 02 421 9085

E-mail: [email protected]

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.

Издателство

Телефон: 0877 177 387

E-mail: [email protected]  

 
БОРСА ЗА УЧЕБНИЦИ И УЧЕНИЧЕСКА КНИЖАРНИЦА:

НДК, Пешеходен подлез (срещу големия фонтан „Топките“, между Sofia Live и Subway)

Работно време:

от понеделник до петък: от 09:00 ч. до 19:00 ч.

събота и неделя: от 10:00 ч. до 18:00 ч.

Партньор за търговия на едро:

БОРСА ПРИМА ООД (работи само с търговци)

Книжна борса „Булси“, бул. „Искърско шосе“, срещу бл. 38

E-mail: [email protected]

Работно време:

от понеделник до петък: от 09:00 ч. до 17:00 ч.

събота и неделя: почивни дни

БГ Учебник
ул. „Гюешево” 83 кв. Сердика, София
0700 4 29 29 5-5000 BGN img

Намерете ни на картата

Форма за контакт

За всякакви въпроси и мнения, моля, попълнете формата по-долу.

Общи условия на магазина

ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ

С поръчката и/или регистрацията си на сайта на БГ Учебник bguchebnik.com клиентът се съгласява да предостави доброволно следната лична информация за служебно ползване от страна на БГ Учебник:

  1. Име и фамилия
  2. Валиден e-mail адрес и парола (в случай на регистрация)
  3. Пълен адрес за доставка
  4. Пълен адрес за фактуриране (ако е различен от адреса за доставка)
  5. Телефон за контакт

Клиентът носи отговорността за попълнените данни, както и за това те да са достатъчно подробни,  за да позволят изпълнението на доставката и плащането. Подадената от клиента информация ще се използва изрично и само за служебните цели на доставката от страна на служителите на БГ Учебник и няма да бъде предоставяна на трети лица за каквито и да били цели, освен когато това се налага от закона. Клиентът носи отговорност за съхраняването на паролата, осигуряваща му достъп до съдържанието на сайта на БГ Учебник bguchebnik.com като регистриран потребител, като в случай на загубване на паролата тя може да бъде възстановена от електронната система на БГ Учебник на посочения при регистрацията от клиента e-mail адрес.

Книжарници БГ Учебник ЕООД е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни и носи отговорност за правилното и конфиденциалното съхраняване на данните, предоставени доброволно от потребителите. Книжарници БГ Учебник ЕООД не носи отговорност за неоторизиран достъп до профила на потребителите, настъпил поради предоставяне на паролата на трети лица, както и за щетите и загубите, нанесени вследствие на неоторизирания достъп.

Книжарници БГ Учебник ЕООД събира и обработва Вашите лични данни във връзка с използването на онлайн магазина https://bguchebnik.com и сключване на договори с дружеството съобразно изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR). Подробните условия за събиране, обработване и съхраняване на личните Ви данни са публикувани в секцията Политика за лични данни.

 

ДОГОВОР ЗА УСЛУГА

С акта на поръчката се сключва договор между клиента и Книжарници БГ Учебник ЕООД, фирма със седалище гр. София, пл. "България" №1, ЕИК 202916862, за изпълнение на доставка на поръчаните артикули чрез сайта на БГ Учебник.

След като служителите на БГ Учебник потвърдят поръчката чрез контакт с клиента, артикулите ще бъдат окомплектовани и изпратени на посочения от клиента адрес за доставка.

Книжарници БГ Учебник ЕООД не носи отговорност, ако поръчаните от клиента артикули не бъдат доставени заради непълен или некоректен адрес. Книжарници БГ Учебник ЕООД си запазва правото да се оттегли едностранно от договора за услуга, ако подадените от потребителя данни не са пълни, не са коректни или не позволяват изпълнението на поръчката поради липса на складови наличности, като уведоми за това клиента, използвайки данните за контакт, оставени от него.

Сайтът на БГ Учебник bguchebnik.com е предназначен за директна продажба на крайни потребители. Забранено е използването услугите на Книжарници БГ Учебник ЕООД за препродаване на получените артикули на трети лица. При установени нарушения в тази насока Книжарници БГ Учебник ЕООД си запазва правото да се оттегли едностранно от договора. 

Потребителите се ползват от законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба.

 

НАЛИЧНИ СТОКИ

Книжарници БГ Учебник ЕООД осигурява своевременно доставка на поръчаните от клиента артикули на посочения адрес за доставка, когато артикулите са налични в складовете на фирмата. При изчерпване на наличността или възможно забавяне на доставката над определения срок поради моментна липса на артикули, Книжарници БГ Учебник ЕООД се задължава да информира клиента за това, като се свърже с него по телефон или e-mail. Моля, обърнете внимание, че е възможно един продукт да бъде описан в сайта като наличен и след като складовите наличности са се изчерпали поради динамиката на пазаруването в сайта на БГ Учебник. Ако клиентът пожелае да прекрати доставката, необходимо е да заяви това пред служителя на БГ Учебник, който се е свързал с него. В случай че е извършено плащане преди отказа от доставката, сумата ще бъде възстановена на клиента в съответствие с чл. 54, ал. 1 и ал. 2 от ЗЗП в рамките на 14 дни, след като БГ Учебник е бил информиран за отказа.

 

ПЛАЩАНЕ И ДОСТАВКА

След като клиентът потвърди поръчката си в сайта на БГ Учебник bguchebnik.com, електронната заявка се обработва от служители на фирмата, които се свързват с клиента за потвърждение по e-mail или телефон. При невъзможност за връзка с клиента поръчката се анулира от страна на БГ Учебник след срок от 7 (седем) дни.

При заявка, направена след 15:00 часа, обработката се прави на следващия работен ден.

Възможните начини на плащане са с наложен платеж (плащане при получаване на доставката), с дебитна или кредитна карта, с ePay.bg, с EasyPay или B-Pay, с банков превод по сметката на Книжарници БГ Учебник ЕООД (Банка ДСК, IBAN: BG45STSA93000026586107, BIC: STSABGSF). Моля, обърнете внимание, че при избор на опцията за банков превод, поръчката  ще бъде изпратена след получаване на плащането за поръчката и куриерската доставка от страна на БГ Учебник, като банковият превод към БГ Учебник може да отнеме 2 (два) работни дни. 

При попълване на вносната бележка за банков превод клиентът следва да посочи номера на поръчката, изписан в изпратения на клиента e-mail от БГ Учебник, като основание за плащане. Таксите за банковия превод са за сметка на клиента.

Ако клиентът избере опцията за наложен платеж, цялата стойност на поръчката и куриерската доставка следва да бъде платена на куриера при доставка на място на посочения от клиента адрес.

Доставката се извършва навсякъде в страната в рамките на от 1 (един) до 3 (три) работни дни след потвърждението на поръчката на преференциални цени от 2,90 лева за София и 3,90 лева за страната. Цените са фиксирани и се отнасят за пратки до 5 кг. Доставката се извършва в работно време от оторизирана куриерска фирма. Доставки до личен адрес не се извършват в почивни дни. Доставки до офис на куриерската фирма се изпълняват спрямо графика на съответния офис.

 

ВРЪЩАНЕ НА ДОСТАВКА

В рамките на 14 (четиринадесет) календарни дни от датата на доставка клиентът може да върне получените артикули със същата куриерска фирма на адрес: гр. София, гр. София, бул. "Искърско шосе" срещу блок 38. Сумата ще бъде възстановена на клиента в пълен размер, ако артикулите са в същото състояние, както при изпращането им. Връщането на доставката е за сметка на клиента, като цената на куриерската услуга се различава от преференциалната цена, която Книжарници БГ Учебник ЕООД предлага при доставка.

Ако получените от клиента артикули не съответстват в пълен размер и изцяло на поръчаните от клиента на сайта на БГ Учебник bguchebnik.com и това може да бъде удостоверено, следва да се свърже със служителите на БГ Учебник на телефон 0700 4 29 29. Връщането на доставката в този случай е за сметка на БГ Учебник, както и изпращането на правилната поръчка. Сверяването на поръчките става чрез електронната система за поръчки на сайта на БГ Учебник, до която и двете страни имат достъп.

Платената сума за върната поръчка се възстановява на клиента в съответствие с чл. 54, ал. 1 и ал. 2 от ЗЗП в рамките на 14 дни, след като БГ Учебник бъде информиран за отказа от поръчката.

 

ПРОМОЦИИ

Книжарници БГ Учебник ЕООД предоставя специални промо кодове, които клиентът може да използва при поръчка от сайта на БГ Учебник bguchebnik.com. Промо кодовете са за еднократна употреба, по един на поръчка, и важат според условията и стойността, при които са предоставени. Моля, обърнете внимание, че определени артикули е възможно да не са покрити от промо кодовете. Промо кодовете дават единствено отстъпки според условията и стойността, при които са предоставени, и не включват никакви други изменения на обичайните права и задължения между клиента и Книжарници БГ Учебник ЕООД.

 

НЕПРЕДВИДЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

Книжарници БГ Учебник ЕООД не носи никаква отговорност за щети и загуби при доставката, настъпили вследствие на обстоятелства извън възможния контрол на Книжарници БГ Учебник ЕООД.

 

УПОТРЕБЯВАНИ УЧЕБНИЦИ

Всички употребявани учебници, които БГ Учебник предлага в сайта bguchebnik.com, са в много добро състояние, проверени за повреди, напълно използваеми и без видими промени и липси в книжното тяло. Книжарници БГ Учебник ЕООД гарантира, че употребяваният учебник е идентичен като съдържание на книжното тяло на новия там, където се предлагат нов и употребяван учебник, като двата са от едно и също издателство и един и същи тираж.

Книжарници БГ Учебник ЕООД не носи отговорност за качеството и наличността на притурки и приложения към употребяваните учебници и учебни помагала, които са допълнения към книжното тяло, като дискове, листовки, карти и други. Всички нови продукти на сайта на БГ Учебник се предлагат във фабричен вид със съответните притурки и приложения.

 

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ

Книжарници БГ Учебник ЕООД не носи отговорност за съдържанието на продаваните учебници и книги, както и за съдържанието на продаваните други артикули, ако те са във фабричната си опаковка. Книжарници БГ Учебник ЕООД не носи отговорност, ако получените от клиента артикули не удовлетворяват неговите изисквания или не отговарят на неговите нужди, при положение, че съответстват точно на поръчаните от клиента артикули в сайта на БГ Учебник bguchebnik.com, и не се задължава да ги замени при поискване. Клиентът има право да върне поръчаните артикули в рамките на 14 (четиринадесет) дни, както е определено в Закона за защита на потребителите, като процедурата по връщане е описана в раздел „Условия на доставка и плащане“ на сайта.

Книжарници БГ Учебник ЕООД не носи отговорност за некоректни артикули при доставка, ако фирмата не е била уведомена от клиента в срок от 14 (четиринадесет) дни след получаването на съответната доставка. Уведомлението става само по e-mail [email protected]

При възникване на спорове, които не са разрешени между потребителя и търговеца, потребителят може да използва алтернативно решаване на спорове чрез платформата за онлайн решаване на спорове на Европейската комисия.

 

АВТОРСКИ ПРАВА

Всички текстове и изображения, публикувани на сайта на БГ Учебник bguchebnik.com, са защитени по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права и са собственост на Книжарници БГ Учебник ЕООД. Изрично е забранено неоторизираното използване на текстове и изображения от сайта на БГ Учебник при други обстоятелства и от трети лица без писменото разрешение на собственика на bguchebnik.com.

 

РЕКЛАМАЦИИ

Книжарници БГ Учебник ЕООД се стреми да достави бърза и качествена услуга по закупуването на артикули от сайта bguchebnik.com. Ако имате рекламации, обърнете се към служителите на БГ Учебник на телефон 0700 4 29 29 или на e-mail [email protected], като имате готовност да предоставите за своя идентификация името си, адреса за доставка и адреса за плащания. Моля, имайте предвид, че Книжарници БГ Учебник ЕООД поема отговорност да адресира рекламацията само ако тя е направена в рамките на 14 (четиринадесет) дни след получаване на доставката.

 

ЮРИСДИКЦИЯ

Всички въпроси и оплаквания, неуредени с настоящите Общи условия за ползване, подлежат на разрешаване според законите на Република България и по-специално, но не само, Закона за защита на потребителите, Закона за защита на личните данни, Закона за електронната търговия и други. 

 

КОНТАКТИ НА ФИРМАТА

За връзка с Книжарници БГ Учебник ЕООД можете да използвате следните координати:

Телефон: 0700 4 29 29

Работно време: от понеделник до петък – 09:00-18:00 ч.

E-mail: [email protected]

 

Настоящите общи условия влизат в сила за всички потребители считано от 01.02.2020 г.

 

Политика за лични данни

Информация относно дружеството, което обработва данните Ви

Наименование: „Книжарници БГ Учебник“ ЕООД

ЕИК: 202916862

Седалище и адрес на управление: гр. София, район „Триадица“, пл. „България“ № 1

Адрес за кореспонденция: гр. София, район „Триадица“, пл. „България“ № 1

Телефон: 0700 4 29 29

E-mail: [email protected]

Уебсайт: https://bguchebnik.com

Регистрация в КЗЛД: 399257

 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни

Чл. 1. Администраторът събира и обработва Вашите лични данни във връзка с използването на онлайн магазина https://bguchebnik.com и сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR), и по-конкретно въз основа на следното основание:

• Изрично получено съгласие от Вас като клиент;

• Изпълнение на задълженията на Администратора по договор с Вас;

• Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Администратора;

• За целите на легитимните интереси на Администратора или на трета страна;

 

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни

Чл. 2. (1) Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на онлайн магазина https://bguchebnik.com и сключване на договор с дружеството, включително за следните цели:

• създаване на профил и предоставяне на пълна функционалност при използването на онлайн магазина;

• индивидуализация на страна по договора;

• счетоводни цели;

• статистически цели;

• защита на информационната сигурност;

• обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга.

• изпращане на информационен бюлетин при изразено от Вас желание;

(2) Ние спазваме следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

• законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;

• ограничение на целите на обработване;

• съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;

• точност и актуалност на данните;

• ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;

• цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, Администраторът може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

• изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява нашето дружество

Чл. 3. Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас лични данни за следните цели:

• Регистрация на потребител в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба от разстояние – целта на тази операция е създаване на профил за използване на електронния магазин за закупуване на стоки и предоставяне на данни за контакт за извършване на доставка на закупени стоки. Регистрацията и създаването на профил за използване на онлайн магазина не е задължителна стъпка от предоставянето на услугата и тя е достъпна в значителна степен и без създаването на профил чрез опцията „Бърза поръчка“, както и чрез влизане през Вашия профил в Google+ или Facebook.

Заключение от оценката на въздействие: Въз основа на извършената оценка на въздействието, длъжностното лице за защита на личните данни, счита че операцията „Регистрация на потребител в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба от разстояние“ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR.

• Сключване и изпълнение на търговска сделка с клиент или партньор – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, Длъжностното лице за защита на личните данни счита, че провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

• Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, Длъжностното лице за защита на личните данни счита, че провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

• Упражняване право на отказ или извършване на рекламация – целта на тази операция е администриране на процеса по упражняване на правото на отказ или рекламация от клиента. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, Длъжностното лице за защита на личните данни счита, че провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

Чл. 4. (1) Администраторът обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

• Данни за регистрация и получаване на бюлетин (имена, е-mail)

Цел, за която се събират данните: 1) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, 2) за целите на регистрация на потребител в онлайн магазина, както и 3) за изпращане на информационен бюлетин.

Основание за обработка на личните Ви данни - С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR. Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на основание дадено от Вас изрично съгласие - чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.

• Данни за извършване на доставка (имена, телефон, e-mail, адрес)

Цел, за която се събират данните: Изпълнение на задължения на администратора по договор за покупко-продажба от разстояние и доставка на закупените стоки, включително при упражняване на право на връщане и замяна или отказ от закупена стока.

Основание за обработка на личните Ви данни: С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

• Данни от профилите Ви в социални мрежи (публично-достъпната информация от профилите Ви в Google+, Facebook)

Цел, за която се събират данните: 1) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него и 2) за целите на регистрация на потребител в онлайн магазина.

Основание за обработка на личните Ви данни: С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин чрез профил в социална мрежа, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

(2) Администраторът не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

• разкриват расов или етнически произход;

• разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;

• генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(3) Личните данни са събрани от Администратора от лицата, за които се отнасят.

(4) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

 

Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 5. (1) Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазин или извършване на поръчката чрез опцията „Бърза поръчка“. След заличаване на профила Ви или успешно приключване , Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).

(2) Администраторът съхранява Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки, за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Администратора при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.

(3) Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.

Чл. 6. Администраторът съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Администратора, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.

 

Предаване на Вашите лични данни за обработване

Чл. 7. (1) Администраторът може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване, с които сте се съгласили, при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).

(2) Администраторът Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

 

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 8. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Дружеството за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.

(2) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните, като поиска от Вас да въведете имейл адрес и парола за достъп до сайта на място в офиса на Дружеството пред наш служител.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на профил в онлайн магазина, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.

(4) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да оттеглите съгласието си за обработване, е при успешното завършване на поръчката.

 

Право на достъп

Чл. 9. (1) Вие имате право да изискате и получите от Администратора потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас, като ако сте регистриран потребител, можете по всяко време да видите във Вашия профил личните данни, които сте предоставили и се обработват за Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

 

Право на коригиране или попълване

Чл. 10. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Администратора.

 

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 11. (1) Вие имате правото да поискате от Администратора изтриване на част или всички свързани с Вас лични данни, а Администраторът има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

• личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;

• Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;

• Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;

• личните данни са били обработвани незаконосъобразно;

• личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Администратора;

• личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Администраторът не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

• за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;

• за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;

• по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;

• за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;

• за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) В случай на упражняване на правото Ви да бъдете забравени, Дружеството ще изтрие всички ваши данни, с изключение на следната информация:

• информация, която е необходима, за да удостовери, че правото ви да бъдете забравени е изпълнено – имейл, IP адрес;

• техническа информация за функционирането на онлайн магазина, която информация не може да се свърже по никакъв начин с вашата личност;

• електронна поща, с която сте извършили регистрация в онлайн магазина.

(4) За да упражните правото си за бъдете забравен, е необходимо да подадете заявка чрез профила си в онлайн магазина или с изпращане на искане по имейл до Администратора.

(5) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(6) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да поискате да бъдете „забравен“, е при успешното завършване на поръчката.

(3) С изтриване на Вашите лични данни, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.

(7) Администраторът не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

 

Право на ограничаване

Чл. 12. Вие имате право да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

• оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Администратора да провери точността на личните данни;

• обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;

• Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;

• Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Администратора имат преимущество пред Вашите интереси.

 

Право на преносимост

Чл. 13. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите или да получите в машинно-четим формат данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на Администратора, директно през Вашия профил чрез опцията за експорт на данни или с искане по имейл.

(2) Вие можете да поискате от Администратора директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

 

Право на получаване на информация

Чл. 14. Вие можете да поискате от Администратора да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Администраторът може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

 

Право на възражение

Чл. 15. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Администратора, които се отнасят до него, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

 

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 16. (1) Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, той Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Администраторът не е длъжен да Ви уведомява, ако:

• е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;

• е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;

• уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

 

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 17. За целите на обработване на личните Ви данни и предоставяне на услугата в пълната й функционалност и с оглед Вашите интереси, Администраторът може да предостави данните на следните лица, които са обработващи данни – виж списъка на обработващите данните. Посочените обработващи лични данни спазват всички изисквания за законност и сигурност при обработването и съхраняването на личните Ви данни.

Чл. 18. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.

Чл. 19. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Наименование: Комисия за защита на личните данни

Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Телефон: 02 915 3 518

Интернет страница: www.cpdp.bg

Чл. 20. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

Чл. 21. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.