Дискретна математика: множества, релации, комбинаторика

Наличен

Цена:
15,00 лв.
Поръчай
Описание на артикула
Дискретни математически теории са тези направления в математиката, в които е невъзможно или няма смисъл въвеждането на непрекъснатост. Тези теории са лишени от възможността да използват мошния апарат, свързан с непрекъснатостта - сходимост, производни, интеграли и др. В замяна на това, дискретните математически теории, притежават изключително важното свойство ефективност. Доказателствата на твърдения за съществуване в тези теории почти винаги съдържат точни и ясни процедури, позволявящи конструирането на съществуващия обект на обектите, предпоставени в условието на съответната теорема. Такива процедури се наричат алгоритми. Затова дискретната математика се нарича конструктивна или алгоритмична. Често алгоритъмът е неразделна част от доказателство на теорема - нейна същност. Освен това, този вид научно направление се занимава с формализацията на неформалното понятие алгоритъм и тези формализации са едни от основните обекти за изследване на дискретната математика.
Условия за доставка

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след направянето на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди*

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Условия за плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

  • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес. БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.
  • Дебитна или кредитна карта – плащането се осъществява чрез виртуален пос терминал.
  • ePay.bg – плащането се извършва чрез ePay.bg.
  • EasyPay или B-Pay – плащането се прави на каса на EasyPay или през банкомат.
  • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на Книжарници БГ Учебник ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка: Банка ДСК, IBAN: BG45STSA93000026586107, BIC: STSABGSF. 

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане. Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод. Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29

E-mail: info@bguchebnik.com

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.