Кандидатстудентският изпит по руски език в УНСС

В наличност

Цена за нов:
9,00 лв.
Описание на артикула

Издание: 2014 г.

Настоящето пособие е предназначено за подготовка на кандидат-студентите за изпита по руски език в Университета за национално и световно стопанство. Предлаганите тренировъчни тестове включват пет примерни варианта, разработени по новия формат на кандидатстудентския изпит, въведен през 2013 г., провеждан както в хартиен, так и в електронен вид.

Всеки тест се състои от 40 задачи, структурирани в три модула: "Четене", "Граматика", "Лексика".

Модулът "Четене" включва 10 кратки по обем текста, които проверяват уменията за разбиране при четене. По всеки текст е формулирано твърдение, към което има само един верен отговор и четири дистрактора (неверни, разсейващи отговора). На кандидат-студентите се предлага да избират правлиния вариант на отговор или да открият информация, която не съответства на текста.

Във втория модул - "Граматика", са включени 20 граматични задачи, които проверяват правилното склонение на имената, употребата на предлози, съюзи, глаголно време, свършен и несвършен вид, действителен и страдателен залог, глаголно наклонение и глаголи за движение, наречия, причастия, деепричастия. Включени са задачи с трансформационен характер: превръщане на пряка в непряка реч, употреба на еквивалентни синтактични конструкции (например замяна на подчинени изречения, деепричастни конструкции и конструкция с отглаголно съществително).

Третият модул - "Лексика", проверява овладяването на лексиката. Включва 10 лексикални задачи за ползване на подходящи па лексикално значение думи или словосъчетания, за намиране на синонимични съответствия, за подбор на фразеологични съчетания. 

След всеки тест са посочени верните отговори.

Програмата на кандидатстудентски изпит съответства на действащите през учебната 2013/2014 г. учебна програма по руски език като първи и втори чужд език в средните училища.

Пособието е предназначено за кандидат-студенти, ученици, учители по руски език в средните училища. Може да се използва като допълнителен материал в часовете по руски език или за самоподготовка. 

 

 

Условия за доставка

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след направянето на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди*

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Условия за плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

  • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес.

БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.

  • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на БГ Учебник Трейд ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG84STSA93000023729628

BIC: STSABGSF

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане.

Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод.

Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29

E-mail: info@bguchebnik.com

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.