Книга за учителя по изобразително изкуство за 7 клас

В наличност

Цена за нов:
3,60 лв.
Описание на артикула

Книгата за учителя е съставна част от учебния комплект по предмета „Изобразително изкуство“, който включва, освен нея, учебник и методически табла. Тази книга има за цел да даде необходимите материали, свързани с обучението по изобразително изкуство в 7. клас. Тя е ценен помощник на учителя, който има отговорната задача да обучава учениците и да постигне резултатите, заложени в
стандартите на учебната програма. При написването й сме се постарали да включим основна информация за провеждане и управление на процеса на обучение по изобразително изкуство, както и да дадем допълнителни сведения, които учителят да ползва при прилагане на творчески подход в обучението. Какво съдържа книгата за учителя? На първо място в нея е представена действащата учебна програма.
Направен е примерен вариант на годишно разпределение на уроците. В него учителят ще намери последователност от теми, представени така, както са разработени в учебника. Той обаче може да състави свой вариант на годишно разпределение, като се съобразява с равнището на художествената култура на учениците, с техните изобразителни способности и интелектуално развитие, както и с условията, предоставени от училището и селището. Най-важна задача е учениците да усвоят и разширят своите знания, да формират и развият уменията си, своето въображение и обогатят художествената си култура, за да бъдат постигнати целите на обучение и покрити стандартите за очаквани резултати. В книгата е представен материал за обучението по изобразително изкуство в 7. клас и текст, който запознава педагога с учебника по изобразително изуство, с неговата структура и съдържание. Разделът „Методически насоки за разработване на учебно съдържание по теми“ съдържа разработки на примерни уроци по съответните теми, в тяхната последователност. Всички методически единици са разработени подробно с единен алгоритъм, а именно:

Цели на методическата единица. Детайлно са описани междинните цели. В тях са включени знанията и уменията, които съдействат за постигане на крайните цели.
Очаквани резултати. Те са ориентир за учителя какви знания и умения трябва да усвоят или развият учениците в дадения урок.

Ключови понятия. Тук са представени най-важните понятия, които изграждат сърцевината на учебното съдържание. Една част от тях са включени в рубриката „Речник“ в учебника.

Възможности за междупредметни връзки. Отразени са най-важните междупредметни връзки, чрез които разглежданата тема може да бъде разработена по-цялостно.

Материали и дидактически средства. Описани са основните материали за изпълнение на практическите задачи и дидактическите средства.
Предварителна подготовка. Тук е описана дейността, която ученикът трябва да извърши, за да може да се осъществи работата по дадена тема.

Методически насоки за разработване на темата. Тя е разделена на две части. Теоретичната част (А.) представя най-важното във връзка с преподаването на теоретичния материал на учениците.
Практическата част (Б.) включва формулировките на изобразителните задачи, както и по-важните стъпки и процедури, свързани с тяхното изпълнение. Новото в тази книга е приложението, чието съдържание включва кратки сведения за художници от общата тема „Изкуство на Възраждането“, с название „Художници и творби“; примерни модели за анализ на художествени творби; анализи на по-важни художествени произведения; както и текстове с мнения и разсъждения на художници, посветили се на изкуството и художествената дейност. Чрез приложението учителят може да даде допълнителна информация на учениците, да стимулира техните интереси, както и да приложи моделите и анализите в своята преподавателска дейност.

 

Условия за доставка

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след направянето на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди*

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Условия за плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

  • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес.

БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.

  • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на БГ Учебник Трейд ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG84STSA93000023729628

BIC: STSABGSF

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане.

Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод.

Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29

E-mail: info@bguchebnik.com

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.