Програма за онлайн изкупуване на учебници

28 юли – 31 август 2020 г.

УДЪЛЖЕН СРОК ДО 14 СЕПТЕМВРИ!

  

ИЗПРАТИ СТАРИТЕ СИ УЧЕБНИЦИ С ДОСТАВЧИК ПО ТВОЙ ИЗБОР (И ЗА ТВОЯ СМЕТКА) И ПОЛУЧИ ОТСТЪПКА С БОНУС ТОЧКИ ЗА НОВА ПОРЪЧКА

 

Имаш валидни стари учебници и искаш да ги продадеш онлайн?

–  Отвори www.bguchebnik.com, влез с името и паролата си, отиди в "Моят профил".

–  Кликни на "Изкупуване на учебници" в лявото меню и прегледай учебниците, които си поръчвал от нас.

–  Отбележи учебниците, които искаш да ни продадеш, виж каква сума ще получиш за тях и ни изпрати заявка за изкупуване.

– Ако имаш и други валидни учебници в добро състояние, които не си закупил от нас, можеш да ги добавиш за изкупуване от падащото меню на търсачката, като напишеш заглавията им.

–  След това ни изпрати учебниците с доставка за твоя сметка по най-удобния за теб начин:

  • със СПИДИ до офиса им в гр. София, бул. „Искърско шосе“ № 13
  • с ЕКОНТ до офиса им в гр. София, ул. „Делийска воденица“ № 5
  • с БЪЛГАРСКИ ПОЩИ до станцията им на гара „Искър“ в гр. София
  • с който доставчик пожелаеш до склада на БГ УЧЕБНИК в гр. София, бул. „Искърско шосе“ до бл. 38

Данните за получателя, които трябва да посочиш, са Книжарници БГ Учебник ЕООД, лице за контакт Зорница Стоянова, тел. номер: 0877 177 387.

–  Когато ги получим, ще ги прегледаме, и ако са в добро състояние, ще заредим профила ти с бонус точки, които се равняват на сумата, за която сме изкупили учебниците ти.

–  Ако сред изпратените от теб учебници има невалидни или в лошо състояние, те няма да бъдат изкупени.

 

Условия на онлайн програмата за изкупуване на учебници на bguchebnik.com

1. „Книжарници БГ Учебник“ ЕООД предлага, но не се задължава, да изкупи онлайн валидни хартиени учебници, след като прецени, че са изпълнени настоящите условия и предлаганите за изкупуване учебници са в добро състояние, без липсващи и/или повредени страници и корици.

2. Страни по сделката са: физическо лице, което продава учебниците си, наричано Продавач, и „Книжарници БГ Учебник“ ЕООД с ЕИК 202916862, което купува учебниците, наричано Купувач.

3. Прехвърлянето на собствеността на учебниците става чрез покупко-продажба. За дата на прехвърляне на собствеността върху учебниците се приема датата, на която „Книжарници БГ Учебник“ ЕООД удостоверява, че е изкупило учебниците чрез зареждане на профила на Продавача със съответния брой бонус точки.

4. На изкупуване подлежат учебници, учебни помагала, учебни тетрадки, атласи, сборници и т.н., които Купувачът е преценил, че може да изкупи.

     4.1.            Учебниците, учебните помагала, учебните тетрадки, атласите, сборниците и т.н., които могат да бъдат изкупени, са предварително посочени в изготвен от Купувача списък, който е невидим за Продавача.

     4.2.            Видими за Продавача са само учебниците, купени от него онлайн от bguchebnik.com, които Купувачът може да изкупи. Учебниците, които не подлежат на обратно онлайн изкупуване, не са видими за Продавача.

     4.3.            Могат да бъдат изкупени и други учебници, които не са купени онлайн от bguchebnik.com. За да ги добави, Продавачът трябва да въведе точните им заглавия в падащото меню на търсачката за изкупуване. Ако даден учебник не излиза в търсачката, той не подлежи на изкупуване.

     4.4.            Всички учебници и помагала трябва да са в добро външно състояние и да не са смачкани, скъсани, надраскани и върху тях да не са лепени етикети.

     4.5.            Всички учебници и помагала трябва да са в добро вътрешно състояние и в тях не трябва да е писано и/или драскано, и не трябва да липсват страници.

     4.6.            Купувачът си запазва правото да не изкупи определени учебници в случай, че същите не са търсени, или разполага с големи количества от тях, или по друга причина, по негова преценка.

5. НЕ подлежат на изкупуване:

     5.1.            Учебници, учебни тетрадки и помагала, извън предварително посочените в списъка на Купувача.

     5.2.            Учебници и помагала, които не са в добро външно и/или вътрешно състояние.

6. На онлайн изкупуване подлежат учебници, които са закупени онлайн от bguchebnik.com, както и други валидни учебници в добро състояние.

7. Купувачът си запазва правото да откаже да изкупи определени учебници, които са изпратени от Продавач, ако те не отговарят са посочените в тези условия изисквания.

8. Изпратените от Продавача учебници трябва напълно да съответстват със заявените от него учебници за онлайн изкупуване.

9. Купувачът не носи отговорност за некоректно изпратени учебници от страна на Продавача и не се ангажира с връщането им след отказ от изкупуване. 

10. Купувачът изкупува учебниците и помагалата на 30% от цената, на която са закупени. Системата на сайта автоматично изчислява сумата, която Продавачът трябва да получи под формата на бонус точки, които автоматично се зареждат в профила му, след като Купувачът одобри получените от Продавача учебници.

11. Всеки, който желае да продаде учебниците си, трябва да влезе в профила си в bguchebnik.com, след което да влезе в меню "Изкупуване на учебници" и да прегледа учебниците, които е поръчвал до този момент. След това трябва да маркира чрез отбелязване учебниците, които желае да бъдат изкупени, да прочете и да се съгласи с Условията за изкупуване и да натисне бутона "изпрати".

12. След като заявката за изкупуване бъде подадена, Продавачът трябва да изпрати на Купувача посочените в заявката учебници.

13. Изпращането на учебниците се извършва с избран от Продавача доставчик

14. Адресът за доставка на пратката е един от следните: 

- офис на СПИДИ в гр. София, бул. „Искърско шосе“ 13

- офис на ЕКОНТ в гр. София, ул. „Делийска воденица“ 5

- станция на БЪЛГАРСКИ ПОЩИ на гара „Искър“ в гр. София

- склад на КНИЖАРНИЦИ БГ УЧЕБНИК в гр. София, бул. „Искърско шосе“ до бл. 38

15. Таксата за доставка на изкупените учебници се поема от Продавача и е за негова сметка.

16. Всеки продавач може да изпраща учебници само веднъж в рамките на 1 (една) изкупна кампания (от 28 юли до 31 август 2020 г.).

17. Купувачът си запазва правото да откаже да приеме пратка, ако Продавачът не е изпълнил някое от описаните тук условия.

18. Сумата от изкупените учебници ще бъде предоставена на Продавача от Купувача под формата на бонус точки, които автоматично ще се заредят в профила на Продавача, след одобрението на изпратените от него учебници от Купувача. 

19. 1 (една) бонус точка се равнява на 1 (един) български лев. При приравняването на левове към точки се използва следната методика: точковата равностойност от 0,50 лв. до 0,99 лв. е 1 (една ) бонус точка, а тази от 0,00 лв. до 0,49 лв. е 0 (нула) бонус точки. 

20. Бонус точките могат да се използват за закупуване на всеки от продуктите в сайта bguchebnik.com, както и за таксата за доставката им.

21. За изкупените учебници НЕ могат да се получават пари в брой.

22. Настоящата програма за онлайн изкупуване на учебници ще се проведе в периода от 28 юли до 31 август 2020 г., като ще се приемат единствено учебници, за които Продавачът е заявил желание чрез изпращане на заявка за изкупуване в този срок.

23. За продадените си учебници всеки Продавач, който е продал учебници на Купувача, ще получи бонус точки, които може да използва при направата на следващата/ите си поръчка/и в сайта bguchebnik.com.

24. Бонус точките ще бъдат заредени в профила на Продавача в срок от пет работни дни, считано от датата на получаване и одобряване на изкупените учебници.  

25. Бонус точките са с валидност до 31.12.2020 г. и могат да бъдат използвани за една или за повече поръчки, в зависимост от размера им и нуждите на притежателя им. След тази дата бонус точките автоматично стават невалидни и няма да могат да бъдат използвани.

26. С цел по-качествено обслужване и предотвратяване на грешки, кореспонденцията за обратното онлайн изкупуване ще се води единствено в писмен вид чрез електронни писма (имейли), като от страна на Купувача имейлът за кореспонденция е izkupuvane@bguchebnik.com.

27. Настоящите условия важат единствено за онлайн книжарницата bguchebnik.com и могат да се различават от условията в магазинната мрежа на Книжарници БГ Учебник. „Книжарници БГ Учебник“ ЕООД си запазва правото в случай на необходимост да променя настоящите условия, а Продавачът се задължава да се запознае с актуалните условия непосредствено преди да се съгласи с тях.

28. С изпращането на учебници всеки Продавач декларира, че се е запознал с настоящите условия и се съгласява безпрекословно с тях. 

Дата на последна редакция: 27.07.2020 г.