Комплект от 4 издания за текуща работа и подготовка за матурата

Не е налично

Цена:

Редовна Цена: 46,50 лв.

Special Price 41,85 лв.

Описание на артикула

Комплектът за подогтовка за матура по български език и литература съдържа:

  • Тестове по български език и литература;
  • Христоматия по литература с всички произведения за изпита;
  • Пробни тестове и онлайн изпити по български език и литература;
  • Как се пише? Книжовен, диалогичен и дигитален български.

Тестове за матурата по български език и литература. За работа през цялата година в 11. и 12. клас

Представени са всички автори от учебно-изпитната програма за ДЗИ, като представянето включва:
- кратък творчески портрет на автора;
- отделни тестове върху всяка от творбите, включени в учебно-изпитната програма за ДЗИ;
- общ тест по формата на ДЗИ с литературен материал от творчеството на съответния автор.
Общите тестове по формата на ДЗИ следват ИЗЦЯЛО структурата на изпитните тестове – посочени са отделните модули и тяхното времетраене; спазено е съотношението между въпросите, свързани с правописа, граматиката, пунктуацията и лексиката; формулировките на въпросите са същите, каквито са и на матурата.
Подредбата на авторите и тестовете следва реда, посочен в учебните програми по български език и литература. Общите тестове за всички автори след Ботев в литературната си част включват и въпроси от творчеството на предходните творци, което позволява непрекъснато актуализиране на знанията.
В края на помагалото са поместени отговорите на тестовете и свитък за свободните отговори.

Година на издаване: 2018 г.

Христоматия за матурата по български език и литература. С всички произведения за изпита

Христоматията е изцяло съобразена с учебно-изпитната програма за държавния зрелостен изпит по български език и литература. Включени са всички автори и художествени произведения, заложени в програмата, в реда, посочен в нея.
Трите най-обемни творби, романите „Под игото“ на Иван Вазов, „Тютюн“ на Димитър Димов и „Железният светилник“ на Димитър Талев, са представени чрез резюме на сюжета, извеждане на основните герои и подбрани откъси. Всички останали произведения са дадени без съкращения.
Текстовете в христоматията са придружени с пояснителни бележки, което улеснява тяхното разбиране. Посочени са изданията, които са използвани за тяхното представяне.

Година на издаване: 2018 г.

Пробни изпити и онлайн тестове за матурата по български език и литература

Изданието се състои от две части – тестова книга и онлайн приложение, в които са предложени 10 теста по български език и литература. Тестовете включват материала за 11. и 12. клас. Тестовата книга съдържа 5 пробни изпита по български език и литература. Онлайн приложението съдържа 5 онлайн теста по български език и литература.

Година на издаване: 2014 г.

Как се пише? Книжовен, диалогичен и дигитален български

Днес имаме свободата да общуваме, но все пак знаем ли основните езикови правила, към които е добре да се придържаме? Знаем ли къде най-често грешим? Къде да поставим запетая или кавички? В кои случаи се употребява пълен член и в кои – кратък? Кога да пишем малка и кога – главна буква? Кога да използваме учтивата форма? Как да пишем служебен имейл? Към какво да се стремим и какво да избягваме, когато общуваме в социалните мрежи? В тази книга колебаещите се ще намерят достъпно поднесени най-често нарушаваните правила за правопис и пунктуация, а също така и конкретни примери, в които е обяснено как се прилагат. За улеснение има варианти „Правилно/Грешно“ на често употребявани думи, словосъчетания и собствени имена. Съдържанието на книгата е съобразено с актуалните правописни правила.

Година на издаване: 2015 г.

Условия за доставка

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след направянето на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди*

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Условия за плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

  • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес. БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.
  • Дебитна или кредитна карта – плащането се осъществява чрез виртуален пос терминал.
  • ePay.bg – плащането се извършва чрез ePay.bg.
  • EasyPay или B-Pay – плащането се прави на каса на EasyPay или през банкомат.
  • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на Книжарници БГ Учебник ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка: Банка ДСК, IBAN: BG45STSA93000026586107, BIC: STSABGSF. 

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане. Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод. Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29

E-mail: info@bguchebnik.com

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.