Разработени теми за кандидатстудентския изпит по български език и литература

Наличен

Цена за нов:
12,00 лв.

Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула

Настоящото помагало предлага разработки за кандидат-студенти върху проблеми на българската литература. Съчиненията на състезателния изпит най-често са от интерпретативен тип, т.е. те тълкуват определена тема или проблем от българската литература. Интерпретацията на света е универсална възможност пред съвременния човек. На изпита по български език и литература се проверяват основно уменията за осмисляне на проблемите в художествената творба и въвеждането им в различни контексти. Това условие проверява доколко кандидат-студентът съумява да предложи аргументиран прочит на основни значения, свързани с текстовете на българската литература. Тълкуването на художествения текст представлява съчетаване чужд и личен читателски опит с оглед на това да се разкрият знания и умения за съвременно и убедително изясняване на поставения в конкурсния изпит проблем.
Интерпретацията проблематизира творба от българската литература с оглед на определена писмена задача. "Проблематизиране" означава определени структури и значения на текста да бъдат направени подвъпросни, тоест да се възприемат като питане за значими проявления на човешкото битие.
В помагалото са включени освен разработки за кандидат-студенти върху проблеми от българската литература, но и кратко изложение върху особеностите на интерпретативното съчинение и работен речник на термините.

Условия за доставка

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след направянето на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди*

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Условия за плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

  • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес. БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.
  • Дебитна или кредитна карта – плащането се осъществява чрез виртуален пос терминал.
  • ePay.bg – плащането се извършва чрез ePay.bg.
  • EasyPay или B-Pay – плащането се прави на каса на EasyPay или през банкомат.
  • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на БГ Учебник Трейд ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка: Банка ДСК, IBAN: BG84STSA93000023729628, BIC: STSABGSF. 

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане. Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод. Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29

E-mail: info@bguchebnik.com

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.