Солнечный круг - Учебник по руски език за 7 клас

В наличност

Цена за нов:
24,00 лв.

Употребяван: няма в наличност

Описание на артикула

Учебната серия „Солнечный круг” стъпва върху традициите в обучението по руски език в съзвучие със съвременните тенденции за личностно-ориентирано учебно съдържание с прилагане на комуникативно-дейностния подход в обучението. Това ясно се вижда от структурата на учебното съдържание: 5 глобални теми, развити в 10 урока, развиващи едновременно четирите умения: четене, говорене, слушане и писане;  ясно формулирани речеви умения, които учениците усвояват; граматичен материал, обособен в отделна рубрика и представен на функционален принцип; обобщителни уроци за оценка и самооценка; раздел за проектна дейност; граматични таблици; учебен речник.  
Особено ценни за формирането на умения за самостоятелно изучаване на езика са:

- навигаторите преди всеки урок, които имат много голяма роля за организиране на самостоятелната дейност на учениците и за осъзнаване от тях на целите на всеки урок, включените очаквани резултати и умения.
- уроците за самопроверка след всяка тема.

Текстовете в учебника са с актуална тематика, много близка до интересите на ученика, способна да го подтикне към желание за разговор, изразяване на мнение. Езикът е съвременен, от всички сфери на живота, осигурява повторяемост и натрупване на лексика и мотивира за продуциране на реч. Учебникът дава достатъчно страноведска информация чрез рубриката „Страна и люди“, в която са включени интересни текстове, обвързани с всяка тема.
В преработеното ново издание са направени следните промени:

► Всички упражнения, изискващи писане и попълване на информация в учебника, са формулирани по нов начин и се изпълняват в тетрадката. Промените се отнасят най-вече до упражнения, развиващи уменията слушане и четене, както и усвояването на граматиката. Методическият подход обаче не се променя: учениците трябва да анализират, мислят и правят заключения, сами да допълват и формулират правила.
► Текстове, посочени от учителите като трудни или неинтересни за тази възрастова група, са основно преработени или заменени с нови. Извършена е прецизна редакторска работа и в много други текстове, за да бъдат олекотени. Целта на пълната или частична промяна на съдържанието в отделни уроци е то да бъде по-достъпно за разбиране, да дава възможност да се изграждат полезни за учениците умения за работа с текст, текстовете да служат като образец за създаване на устни и писмени текстове от учениците.
► Оформлението на граматичните рубрики дава по-ясни и лесни за запаметяване модели и схеми.
► Речникът е разширен и съобразен с направените промени в уроците.
► В края на учебника са добавени граматични таблици (Склонения на съществителните и прилагателните имена), удобни за бърза справка при самостоятелна работа.

Учебният комплект е съобразен с действащите учебни програми и изисквания за формирането комуникативните умения по руски език, успешно интегрира в съдържанието си възможности за изграждане  на ключови компетентности.

Условия за доставка

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след направянето на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди*

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Условия за плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

  • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес.

БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.

  • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на БГ Учебник Трейд ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG84STSA93000023729628

BIC: STSABGSF

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане.

Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод.

Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29

E-mail: info@bguchebnik.com

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.