Тестови задачи и забавни игри по география и икономика за 7 клас

В наличност

Цена за нов:
4,50 лв.
Описание на артикула

Предложените тестови задачи и забавни игри по география и икономика за 7. клас имат за цел да улеснят усвояването на учебния материал и практическото му приложение. Важен момент във всяко обучение е съпоставянето на съответните педагогически цели с нивото на постигнатите резултати. Използването на традиционни и съвременни учебно-педагогически методи и похвати изисква творчески елемент в поднасянето, усвояването и оценяването на учебния материал. Това са водещи моменти, заложени в учебния комплект по „География и икономика“ за 7. клас на издателство „Булвест 2000“.
Авторите на настоящите тестови задачи и забавни игри, съобразявайки се с ДОИ на МОН, са разработили разнообразни по тип, съдържание и цели тестови задачи, забавни игри и др. Всички те са подчинени на целите на обучението по география и икономика за 7. клас. Последователността на задачите в сборника следва съдържанието на учебника за този клас. Той е особено важен за усвояването на географското познание в областта на регионалната, физическата (природната) и социално-икономическата география. Географията на континентите и океаните позволява, от една страна, прилагането на вече усвоените знания и умения от предшестващите 5. и 6. клас, а от друга, задълбочаване на знанията и практическо прилагане на уменията чрез различни по тип и съдържание тестови задачи и игри. В този смисъл появата на сборника би улеснила постигането на своеобразните педагогически и дидактически цели на учителя по география. Проверката на знанията чрез задачи със структуриран и полуструктуриран отговор е надеждно средство за отстраняване на дадени прояви на субективизъм. Задачите, в които се изисква репродуктивна мисловна дейност, като цяло са ограничени и целят проверяването на географските емпирични знания. Задачите в сборника позволяват и самооценката на ученика. Занимателните задачи, от типа на кръстословиците, мотивират учениците за задълбочаване на географското знание, като същевременно разширяват кръгозора им.


Съдържанието на задачите е твърде разнообразно. Някои от тях проверяват географското знание за географските обекти, тяхното местонахождение в пространството, респективно на картата и глобуса; други задачи са свързани с географските закономерности и тяхното проявление в съответните континенти или със сравняване на природните ресурси, като се търси общото и различното между тях. Особено внимание се отделя на задачите с екологична проблематика: влиянието на човека върху природната среда. По форма задачите са за допълване, със или без изборни структурирани отговори, задачи със свободен отговор, анализ на географски текст и пр. Използвани са интересни илюстрации (фотографии, карти, схеми, таблици и диаграми) и др. Всичко това носи ценна географска информация, която ще помогне на учениците при усвояването на нови и задълбочени знания и умения.
С помощта на сборника след всеки раздел или урок учениците ще могат да отговарят и да решават различни по трудност въпроси и задачи, забавни игри и тестове. Ще имат възможността сами да преценяват в каква степен са усвоили учебното съдържание. При работата с тестовите задачи и забавните игри е необходимо да се използват атласите и картите – неизменните спътници на географското познание. 
Поставените въпроси, задачи и тестове са с различна степен на трудност и различно предназначение, което изисква максимално съсредоточаване и прилагане на усвоените географски знания и умения.

 

Условия за доставка

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след направянето на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди*

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Условия за плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

  • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес.

БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.

  • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на БГ Учебник Трейд ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG84STSA93000023729628

BIC: STSABGSF

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане.

Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод.

Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29

E-mail: info@bguchebnik.com

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.