Книга за учителя по физическо възпитание и спорт за 1. клас (по новата програма)

В наличност

5,00 лв.
Поръчай
Описание на артикула

Тази книга е написана с желанието да ви представим възможностите за реализиране на учебната програма по физическо възпитание и спорт за 1. клас. Липсата на конкретика за част от учебното съдържание може би ще предизвика у вас въпроси. Надявам се с разработените идеи да отговоря на част от тях.
В книгата ще намерите учебната програма. В нея, както и в предишната програма учебното съдържание е обособено в две групи – задължително и избираемо. По отношение на задължителните области на учебното съдържание няма промяна. Предвидени са теми от основните спортове – лека атлетика, гимнастика и спортни игри. Като новото е, че към теми в област „Гимнастика“ са включени народните хора и танци, които в предишната програма бяха избираем учебен материал, т.е. те вече са задължителни за изучаване. Измененията в избираемите области на учебното съдържание се отнасят до следното:
1. Включени са плуването и водните спортове, които в предишната програма се отнасяха за втори клас. По същество не се предвижда обучение по плуване, а само запознаване с водната среда и привикването към нея.
2. Бившето ядро „Туризъм“ е разширено, като в наименованието е добавено: „ориентиране и зимни спортове“. И в предишната програма имаше тема „Ориентиране“, но не беше спомената в името на ядрото. 
Предвидени са компетентности като очаквани резултати от обучението, както и основни нови понятия по темите.
Новост в учебната програма е препоръчителното процентно разпределение на часовете за задължителните (75%) и избираемите (25%) области на учебното съдържание, както и за уроци за нови знания, за прилагането на изученото учебно съдържание в игрова дейност, за развиване на двигателни качества и за диагностика на физическата дееспособност. Като се имат предвид обемът от учебно съдържание в задължителните области и спецификата на уроците по физическо възпитание (няма уроци само за нови знания, а само една от задачите може да е нова), тази препоръка може да служи само за ориентир. В учебната програма е записана тежестта в процентите на различните методи за оценяване на учениците. Превес е даден на качествената оценка от практическите изпитвания (55%). Като положителен нов елемент може да се приеме дадената възможност в рамките на 20% от оценката да бъде за други участия на ученика като самостоятелна работа, оказване на помощ, участие в състезания и др. 
В книгата за учителя са отпечатани държавните образователни изисквания и учебната програма по физическо възпитание и спорт. За всяко средство, включено в програмата, е направена кратка характеристика, описание на техниката и последователността на овладяване. Посочени са най-често допусканите грешки и начините за отстраняването им. Предложени са начини за затвърдяване под формата на описани примерни станционни комбинации, подвижни и щафетни игри. По всяка тема са предложени идеи за разработване на урок. Представено е примерно разпределение с избираемата област на учебното съдържание „Туризъм, ориентиране и зимни спортове“. Описани са тестовете за измерване на физическата дееспособност и са поместени оценителните таблици.
 

Условия за доставка

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след направянето на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди*

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Условия за плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

  • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес.

БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.

  • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на БГ Учебник Трейд ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG84STSA93000023729628

BIC: STSABGSF

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане.

Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод.

Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29

E-mail: info@bguchebnik.com

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.