Азбука на правилата – Книга за учителя за часа на класа за 4 клас

 • Кат.№: G230058
 • Издателство: Просвета
 • Автори:
 • ISBN номер: 978–954–013-117–7
 • Страници: 64
 • Година: 2015

В наличност

Цена за нов:
5,90 лв.
Описание на артикула

В помагалотo за 4. клас от новата поредица на „Просвета” за часа на класа продължаваме да дискутираме разширяващ се кръг от въпроси и правила за безопасно движение, пресичане на регулирани и нерегулирани кръстовища, сигнали на регулировчика, пътни знаци. Темите, свързани с природните бедствия и производствените аварии, са с разширено и практически ориентирано съдържание, а спасителните действия при пожар и оказването на първа помощ добавят нови качества в подготовката на четвъртокласниците по безопасност. Кръгът познания по професионално ориентиране е обогатен, включва нови и „традиционни” професии, сред които и тази на спасителя. „Вечните” теми, насочени към човешкото общуване и приятелството, са допълнени с такива, посветени на добрите обноски, честността, пътеката на доброто и много други. Включени са и подчертано граждански теми за правата и задълженията на учениците, за гражданската им позиция и отговорности („Аз съм гражданин на България”), за законите и демокрацията. Подобаващо място са намерили празниците и традициите, народните будители и просветители, заветите на Левски. Личностно ориентираните теми и формирането на умения за ефективна учебна работа, за самовъзпитание, за бюджета на времето и колелото на живота допринасят за персонифициране и по-дълбоко вътрешно осмисляне на непреходни ценности, които са в основата на човешкото поведение. Здравното възпитание и значими негови елементи също са представени чрез конкретни теми. В концепцията на поредицата са заложени интегративен контекст за обучение по безопасност на движението по пътищата (БДП), както се изисква от учебната програма на МОН, интегрирани стратегии и методически техники. Предложените от авторите решения са оригинални и обогатяват съществуващите до този момент практики.

 • Личностното идентифициране и формиране на желани модели на поведение са водещи акценти.
 • Проектите и проектните задачи предлагат много възможности за комбиниране на индивидуална и групова работа.
 • Многообразието от познавателно и практически ориентирани задачи успешно развива различни стилове и стратегии на учене.
 • Занимателните казуси и ситуации за предвиждане и оценяване на рискове и опасни последици добавят нови предимства към подготовката на четвъртокласниците по разглеждани в часа на класа теми.
 • Тестовете и задачите за самопроверка затвърдяват уменията за самооценяване и стимулират личностното самочувствие.
 • Чудесните илюстрации на ситуации, свързани с темите, съдействат за обогатяване на визуалните опори на учениците.
 • Дефинициите, практическите примери, оценяването, взимането на решения  и други познавателни и управленски  действия, които се изискват от четвъртокласниците, позволяват осмисляне, персонализиране и затвърдяване на новите правила в разнообразни условия.
Условия за доставка

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след направянето на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди*

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Условия за плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

 • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес.

БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.

 • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на БГ Учебник Трейд ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG84STSA93000023729628

BIC: STSABGSF

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане.

Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод.

Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

Контакти

Онлайн магазин

Национален телефон: 0700 4 29 29

E-mail: info@bguchebnik.com

Работно време на операторите: от понеделник до петък – от 09:00 ч. до 18:00 ч.