За нас

БГ Учебник стартира дейността си през 2010 г. като борса за учебници в София. През годините компанията се разви в няколко направления, като през 2017 г.  дейността ни е разделена в три области: търговия с учебници и учебни пособия; онлайн продажба на учебна литература; издателска дейност. Ежегодно участваме в много общественополезни и благотворителни акции, като подпомагаме или партнираме на училища, обществени и неправителствени огранизации.

 

Борса за учебници

Борсата за учебници съществува от самото създаване на компанията, като сега тя е разделена на две направления. Постоянно. Това е най-голямата ни книжарница в подлеза на НДК, която функционира цегогодишно като борса за учебници и предлага богат асортимент от учебни издания, детска и тийнейджърска литература, ученически пособия и др. Сезонно. Това са временните ни обекти в кварталите Люлин и Младост, които функционират кампанийно през месеците август, септември и октомври.

 

Онлайн книжарница

Онлайн книжарницата www.bguchebnik.com стартира като електронен магазин за учебници и учебни помагала за ученици. Постепенно асортиментът на предлаганите артикули се увеличи многократно. Към настоящия момент се предлагат десетки хиляди продукти: от помагала за детските градини и учебници за студенти, до канцеларски пособия, стенни карти, книги за деца и тийнейджъри и много други.

 

Издателство

Дейността на издателството датира от 2014 г., а до момента под логото му са излезли десетки заглавия: учебници и учебни помагала, справочници, научнопопулярни книги. Издателският ни интерес е насочен главно в сферата на българския език и българската история, но в каталога ни има също математически и литературни издания. Специално място заемат тетрадките от серията "Великите българи", които се предлагат в няколко разновидности. Издателство "БГ Учебник" е член на Асоциация "Българска книга", а изданията ни се предлагат във всички книжарски вериги и в книжарниците в цялата страна.